Реклама / Ads
23| 8074 |05.08.2014 АКТУАЛНО

Арман Бабикян пред Фрог: Радан Кънев като каза „А”, да каже и „Б”

.
Радан Кънев като каза „А” да каже и „Б”. Той сам заяви, че е хвърлил камъка в блатото. Вички хора , които ще го последват трябва да знаят на къде ще ги води. Това все още Кънев не е показал и като лидер на ДСБ ще му се наложи да покаже, за да бъде истински водач на партията, а не просто говорител на нещо, което изпълнява функция на присъдружна организация на ГЕРБ.
 

 

Това каза пред Фрог нюз политическият пиар Арман Бабикян по повод решението на говорителя на Реформаторския блок Радан Кънев да напусне формацията.  

 

 Реформаторския блок е изправен пред избор от самото си създаване до ден днешен. Може би вчерашното изказване на Радан Кънев е знак, че някой е решил все пак да направи този избор. Защото когато възникна блока преди около година това беше аритметичен сбор от партии, а не идиологически, политически и ценностен  сбор. Там имаше хора, които са били близо до Ахмед Догано, такива, които изповядват земеделската идея, бивши министри при Сергей Станишев и хора, които стоят в дясното пространство. Накрая стана доста прелюбопитна смесица , която прибра при себе си претенцията за реформаторство. И то без някой и някога от тях да се е занимавал с реформи. Това трябваше да бъде прието позитивно само по себе си. Но в рамките на една година  не стана ясно къде в политическото пространство се намира този формат и какво е отношенито му към ГЕРБ. За това на практика тази формация остана в разкрачено положение, анализира Бабикян.  

 

Според него е очевидно, че липсва политическа спойка вътре в Реформаторския блок, тъй като елементите в него твърде много се различават по между си. И когато някой реши да се спазари сам с Големия Брат или пък да влиза в нерегламентирани контакти с него, очевидно възниква конфликт в коалицията-нещо, което видахме и вчера. Радан Кънев би трябвало да има последователи. Защото ако трябва да сме честни винаги е имало гласове, които не харесват подобна подмяна на ценности и компромисна политика, която срещу неясни ползи от бъдеща власт са склонни да жертват техните  ценности и разбирания.  Много хора надигаха глас в редиците на ДСБ и не загубиха политическите основи, на които са стъпили., допълни експертът.

 

Той е категоричен, че няма никакво значение дали хора на Атака ще преминат в ББЦ при Бареков, както стана през последните няколко дни. Нито за едните това ще е фактор, който ще ги спре пред бъдещия парламент, те и без друго са в незавидно положение, нито ще помогне особено на другата партия, подчерта Бабикян.   Той е убеден , че все още е рано да се каже колко партии при това положение ще влязат в парламента.  Средата е многох динамична. Утре ще се анонсира нова коалиция на десните.Процесите на терена са много динамични и не бива да бързаме. От скука няма да си отидем, ще е от нещо друго, шеговито заключи той.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6609 |24.07.2014 Пратили полицаи да висят залудо пред фирми заради акцията в КТБ . 6| 17421 |23.07.2014 Доц. Г. Гърбев пред ФРОГ: Не здравна каса-монополист, а няколко конкурентни каси . 6| 11643 |21.07.2014 Д-р С.Георгиев пред Фрог: За ужас ще дойде момент, в който в България вместо болници ще има само хосписи . 23| 15646 |16.07.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Страсбург ще ни осъди за милиони за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads