Реклама / Ads
4| 6367 |08.03.2017 АКТУАЛНО

Армията козирува вече на генерал-лейтенант Боцев!

.
Войскар стана офицер №1 на България. Президентът Румен Радев удостои с висше офицерско звание „генерал-лейтенант” генерал-майор Андрей Боцев. Той бе освободен от поста командир на сухопътните войски и назначен на поста началник на отбраната.
 
Началникът на отбраната трябва да бъде офицер и професионалист с богат опит, преминал през всички тактически и оперативни нива на командване, да живее с проблемите на войската и да се ползва с нейното доверие. Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев по време на удостояването на Андрей Боцев с висше офицерско звание генерал-лейтенан. „Днес с особено удовлетворение изпълнявам конституционните си задължения по връчването на пагони с поредното висше офицерско звание като израз на признание и на висока оценка“, заяви той. „Това назначаване става в изключително важен етап от развитието на въоръжените ни сили“, обясни президентът.

Румен Радев посочи, че началникът на отбраната трябва да има ясна визия за развитие на въоръжените ни сили и тяхната все по-пълноценна интеграция в НАТО и нещо много важно - характер да я отстоява, както и изградени и доказани командирски и лидерски качества. Президентът се обърна към ген.-лейтенант Андрей Боцев с думите: „Убеден съм, че вашият опит, трупан в годините пътя ви от командир на взвод до командир на Сухопътни войски ще бъде залог за справянето с важните отговорни задачи като началник на отбраната. Благодарение на вашия професионализъм и безспорно лидерство личният състав от Сухопътни войски решаваше успешно всички предизвикателства в международен и национален план“.

Генерал-майор Андрей Боцев благодари за високата чест, която му е гласувана и увери, че ще отдаде всичките си сили и познания за подобряване безопасността и националната сигурност. „Ще работя за утвърждаване и повишаване на високия рейтинг на Българската армия“, заяви той. „Много добре осъзнавам в какво време и при каква сложна обстановка поемам поста началник на отбраната и какви отговорности ми се възлагат в тази обстановка при постоянно сменяща се среда за сигурност и асиметрични,транснационални заплахи“, обясни Андрей Боцев. „Уверявам, че ще направя всичко възможно, за да повиша бойната подготовка на Българската армия и на въоръжените сили при очертаващия се остър дефицит на финансови и технически средства и ограничения брой личен състав“, посочи ген.-лейтенант Боцев. „Ще се повиши ролята и изискванията към българските военнослужещи, ще нараснат изискванията и към висшия команден състав“, каза още той. Очаква се по-късно днес на церемония в Министерството на отбраната генерал Боцев ще приеме поста началник на отбраната от изпълняващия длъжността вицеадмирал Емил Ефтимов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4200 |08.03.2017 Радев прави Андрей Боцев „генерал-лейтенант” . 0| 4342 |17.02.2017 Министър Янев: Армията не получава това, което й е необходимо . 7| 5513 |13.02.2017 Президентът Радев инспектира състоянието на армията утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads