Реклама / Ads
11| 14039 |08.10.2019 АКТУАЛНО

Атанас Славов, преподавател в СУ: Гешев крие и протектира Пеевски по делото КТБ

.
Атанас Славов
Иван Гешев не даде отговор на кошмарния въпрос за делото КТБ. Той не дава отговор на въпроса, къде е името на Делян Пеевски сред лицата обвиняеми по делото. Публично известен е фактът за ролята на Пеевски. Има достатъчно литература по въпроса, но очевидно Гешев крие и протектира г-н Пеевски. Това заяви по Дарик преподавателят по конституционно право в СУ ”Св. Климент Охридски” Атанас Славов.
 

Това което виждаме е, че единственият кандидат си прави пиар по един или друг начин. Използва всеки миг да покаже как бори тежката престъпност. Това се доказва с осъдителни присъди, а не с пиар акции. Остава дълбоко компроментирана тази процедура за избор. Плашещо е, че ако видим професионалната биография на Гешев, то той не е бил върховен прокурор. Как така един човек от ниско стъпало ще оглави прокуратурата? Процедурата формално е спазена. Но смисълът не е тя да върви, а да има реална конкуренция и реална оценка на качествата на кандидатите, а не писани по поръчка десетки писма, заяви той.

 

Той коментира и управлението на ГЕРБ през последните години: Г-н Борисов, като носещ отговорност за този тип управление, този тип с псевдо, квази, гръмогласни националисти не помага България да изглежда като нормална демократична държава. Откриват се нови фронтове пред това управление. Коалиционните партньори не помагат да изглеждаме като демократична държава.Това управление няма желание да продължи съдебната реформа в България, да направи реформа на прокуратура, да продължи развитието на България като правова държава. прави точно обратното, категоричен бе Славов.

 

Преподавателят в СУ взе отношение и по случая "Полфриймън": Споделям тезите за правовата държава. Съдебният състав се състои по случая се състои от най-подготвените български съдии. Които не мълчат, когато се случват безобразия в обществото. Цели се дискредитиране на хора, които са били морални авторитети, посочи той.

 

На второ място Цацаров и прокуратурата заеха страна срещу българския съд и правовата държава. Съдът постановява, че едно лице е свободно. И прокуратурата като в тоталитарните време отново задържа този човек в едно общежитие. Днес се прилага за австралийски гражданини, утре може да е към всеки от нас. Това е заплаха за правовата държава, каза още Славов.

 

Желанието на близките на убитото момче за възмездие се манипулира. Притеснително е, че тези, които носят отговорност за българското законодателство, по лесен начин си измиват ръцете. Ако трябва да променят закона, а не да упрекват съда, който си е изпълнил задълженията. Най-беззащитният в цялото уравнение е съдът и върху него се упражняват всички останали, допълни той.

 

БХК е значима гражданска организация още от времето на тоталитарния режим. Трябва да се гордеем, а не някои политици да се упражняват по темата. Атаката срещу БХК е атака срещу основните ценности на гражданското общество - защита на свободата и поставяне на неудобни за властта въпроси, категоричен бе Атанас Славов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7592 |04.07.2019 БОЕЦ номинира Бойко Атанасов за главен прокурор . 5| 11805 |11.01.2019 Бойко Атанасов за Фрог: В съдебната власт се раздават тайно пари като при мафията . 12| 13844 |03.10.2018 Десислава Атанасова от ГЕРБ загърби протеста на майките, даже не ги погледна (видео) . 2| 6787 |13.03.2018 Ген. Атанасов: Сидеров обижда и....нищо! Осакатената власт има нужда от шутове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads