Реклама / Ads
1| 8170 |04.05.2017 АКТУАЛНО

Бъчварова с панталон в МВР и всичко си идва на мястото

.
Валентин Радев (вдясно) и служебният министър Пламен Узунов
В МВР влиза новата Румяна Бъчварова, но с панталон! Тази теза се шушука из кьошетата на вътрешното министерство, след като днес прага му прекрачи бившият военен артилерист Валентин Радев.
 
На всички бе ясно, че Бойко Борисов ще държи да командва „ръчно” вътрешното министерство и да го държи под особен надзор. Както в предишното правителство бе монтирана там парашутистката Румяна Бъчварова.

Тя изпълняваше личната воля на Вожда в смисъл „Нахрани маймуните и не пипай нищо !”. Затова при преговорите за новия кабинет Борисов държеше да посочи вътрешния министър лично. Тоест не да бъде професионалист или юрист поне, да  не познава сложната система на МВР-най-голямото ведомство с 50 000 служители, а да бъде послушен. Запознати с преговорите твърдят, че няколко души, сред които и Калин  Георгиев са отказали тази оферта, заради нежеланието да бъдат командвани дистанционно и да „опират пешкира” с полицейски протести и негативи от атентати, убийства и битова престъпност.

 

Но накрая се намерил послушен човек, който е готов на тези компромиси само и само да запише името си като министър. И този човек е бившият АВ специалист от българската армия и бивш зам.-министър на отбраната Валентин Радев. Верен на партията, верен на Вожда. Както и цялото му семейство.

 

Тук трябва да отбележим, че новият министър е верен човек на Цветан Цветанов и бъдете сигурни, че ще работи „по цветановски”. Заради изпълненията на Цветанов държавата вече плати около половин милион лева на потърпевши от спецакциите му, осъдили ни в Страсбург.  Дано Радев не се опитва да следва примера му.

 

„Бъчварова в панталон” знае много добре какво го чака в горещия  стол на „Шести септември”. Защото Борисов няма да разчита само на него, а ще го „опакова” с верни очи и уши да не кривне от правия път. Като зам.-министри и главен секретар. При Бъчварова Георги Костов тичаше да докладва на премиера на четири очи всяка сряда, сега спряганият за поста Младен Маринов ще прави същото.

 

Освен това поста на министър на вътрешните работи се съгласува с главния прокурор и с Модела КОЙ. Така, че задачата на Валентин Радев няма да е от леките.

Дано тандемът Борисов-Цветанов не се опита пак да прави „реформи” в МВР, че от толкова реформиране системата е на път да гръмне и няма да останат служители да ги реформират.

 

Тодор Александров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4027 |03.05.2017 Бъчварова пак ще е шеф на кабинета на Борисов . 2| 3841 |27.04.2017 Цацаров иска имунитета на Марешки, Делян Добрев и Светла Бъчварова . 7| 5070 |12.04.2017 Бъчварова: Радев да уволни началника на кабинета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads