Реклама / Ads
3| 7729 |07.06.2018 ПОЛИТИКА

Г-н Радев, полицаите въздишат по Бъчварова

.
Румяна Бъчварова и Румен Радев
Напоследък с полицаите се случват чудеса. Вкупом започнаха да въздишат по Румяна Бъчварова. Странно нещо са чувствата, особено като се има предвид, че докато оглавяваше МВР, по една или друга причина беше крайно недолюбвана. Обратите в любовта са описани в не един и два литературни шедьовъра. Колко велико- да се влюбваш и разлюбваш, както Отело и Дездемона, Антоний и Клеопатра, Онегин и Татяна.
 

Докато Бъчварова командваше близо 60-хилядната армия от  блюстители на реда,  споделяха: „Ударихме дъното”, „По-зле не е било”, „Нито е за живеене, нито за работа”. За това и съвсем очаквано хвърляха капите след новината за нейната оставката. Но както се казва-от трън, та на глог, че и по-висок. За жалост  надеждите на ченгетата, че  нещо добро може да се случи в системата, бяха тотално попарени.  Още с първите си стъпки в сградата на ул. „Шести септември” Валентин Радев показа, че ще бъде като кукла на конци. Лошо изигра ролята, че уж сам си е избрал Младен Маринов за главен секретар. И до днес подминава с мълчание въпросите, свързани с неговото минало. За това и разказите, че  е бил шофьор и охрана на безследно изчезналия  престъпен бос Мето Илиенски продължават неотлъчно да го следват. 

 

Радев упорито се противопостави на полицаите, които мислеха, че  ще ги разбере за трупаните с години проблеми. Като се започне от дрипавите униформи и  скъсаните обувки, та се стигне до липсата на елементарни материали за работа и недостиг на гориво. Като бял ден е ясно, че машината едва крета, задъхана от дългове. Не случайно униформените треперят, като чуят, че може и да няма заплати.  Министърът, който идва от средите на военните,  и днес изглежда хладен и резервиран към системата. Дори близо 50-те пиари от пресцентъра на МВР, които  му лъскат имиджа, не можаха да го поразкършат малко. Че пари няма е ясно, но Радев не си мръдна пръста да направи реформа, с която поне да намали чантаджиите.  Ще, обещават от ГЕРБ. Ще, ще, поклащаме с глава ние, намигайки си с око. 

 

За ужас на всички администрацията дори  започна да се помпа. Преди дни Фрог разкри как възловите места в една дирекция, известна като „Тила”, са окупирани от ударили шейсетака бивши военни, сега пенсионери. Вярно е- има защо.  Оттам  текат милиарди за обществени поръчки.

 

Безспорно е, че след всяко изказване на Радев, следва смях и веселба.  Думите му: „Ние не мислим, а действаме”, се превърнаха в девиз на МВР.  Оказа се, че настоящият министър не беше чувал за доклада на турските служби, в който е описана схемата за контрабанда на цигари от „Булгартабак”. Може  пък и да се е направил на ударен, кой знае. Ама как да му повярваме, след като докладът стигна до ЕК?!  Иначе Радев се тупаше в гърдите и обясняваше навред колко са напреднали службите  в борбата с контрабандата. Сега заряза тази дъвка, заради опорка ли, заради нещо друго ли?!   Няколко разстрела показаха, че мафията си е на власт. 

 

Видя се, че разследванията на екзекуциите срещу данъчния Иво Стаменов и бизнесмена Петър Христов ще отлежават за по-добри времена. Криминалисти  признават, че при сегашните управляващи  няма как да има пробив. Разбираемо е. КОЙто плаща, ТОЙ поръчва. Ако Радев каже, че и това не  знае, наистина ще си помислим, че се бъзика.

 

Последната издънка на МВР по случая с избягалия затворник Владимир Пелов се превърна в кутията на Пандора. Колко ефективни са издирвачите, може ли МВР да защити информаторите си, защо хората отказват да съдействат на органите на реда, до колко ефективни са показните акции с въоръжени до зъби барети, защо куца агентурата, къде са опитните оперативни работници, защо не се прави ефективен тактически и стратегически анализ, кое кара полицаите да се страхуват от бабаитите и да се правят на умрели лисици и т. н.  До този момент не сме видели  Валентин Радев да се е трогнал и да се е  заел с решаването поне на един от тези проблеми. А уж казват, че съветниците му били колкото цял взвод.

 

„Кой е виновен за цялото безумие, в което сме принудени да работим и  живеем? Министърът или този, който го назначава?”, попита днес едно добро ченге. Ще му отговоря с надписа на баровете от роман на Кърт Вонегът: „ Не стреляйте по пианиста. Той прави каквото може”.

 

Ето затова, докато гледат какви ги върши Радев,  ченгетата ще си мечтаят за Бъчварова. Ако не друго, то поне е с едни гърди пред него. 

 

Невена Миткова 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7386 |21.02.2018 Цветанов пак се заяде с президента Радев, бил говорител на БСП . 2| 13262 |04.07.2017 Бой по каските, вместо честито за празника на полицаите . 0| 8940 |27.06.2017 Нинова пита Радев, дали Борисов е изпълнил решенията на КСНС . 10| 6907 |31.10.2016 ”Маркет линкс”: И Радев, и Каракачанов побеждават Цачева на балотаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads