Реклама / Ads
3| 6082 |02.07.2011 АКТУАЛНО

България отива на финалите на Световна лига

.
България се класира на финалите в Световната лига в Полша, след като нашите загубиха от Русия с 2:3 гейма, но взеха скъпоценна точка, която ни донесе класирането.
 

Препълнената зала "Конгресна" в ДКС Варна бе с решаващо значение за успеха. Българите показаха мъжество и характер и на няколко пъти успяха да обърнат изключително силния отбор на Русия, за да се поздравят с крайната победа.

Отборът на Русия започна отлично срещата, докато нашите отново демонстрираха слабо посрещане. Това позволи на Сборная бързо, бързо да дръпне с 4:1, а след това да се оттегли със солидна преднина и на техническата пауза. Постепенно подобрихме играта си, но така и не се намери кой да спре невероятния Максим Михайлов, който ковеше пирон след пирон в полето ни. Мощният сервис на руснаците и слабото посрещане на нашите доведоха до пасив от цели 6 точки на втората техническа пауза 16:10 за Русия.

В следващите минути отново не успяхме да се противопоставим на руснаците, които очевидно си бяха взели бележка след вчерашната загуба. След грешка на Братоев, Сборная успя да затвори гейма на 14 точки.

Вторият гейм започна така, както протече първият - мощен сервис и отлично посрещане за руснаците и много грешки в нашата защита, които позволиха на Сборная бързо да поведе в резултата. Отлична блокада на Матей и добър сервис на Цецо Соколо вдигнаха зала "Конгресна" на крака, но в последствие Тошко Алексиев сгреши в опита да си да прехвърли една топка през мрежата и руснаците отново поведоха с 3 точки - 16:13 на втората техническа пауза.

С помощта на публиката, изпълнила до краен предел зала "Конгресна", "трикольорите" успяха да изравнят резултата и дори да поведат с 22:21. Атака в аут на звездата Максим Михайлов увеличи преднината ни и отново взриви залата. Уникална атака на Тошко Алексиев ни донесе нова точка, с което взехме гейма с 25:23.

Третият гейм започна доста равностойно, като се движеше точка за точка в по-голямата си част. Непосредствено преди втората техническа пауза обаче Хтей заби мощна бомба през центъра в нашето поле, а след това сервисът на Михайлов също остана неразгадан за посрещането ни. Така Сборная успя да поведе с 16:12.

Третият гейм започна доста равностойно, като се движеше точка за точка в по-голямата си част. Непосредствено преди втората техническа пауза обаче Хтей заби мощна бомба през центъра в нашето поле, а след това сервисът на Михайлов също остана неразгадан за посрещането ни. Така Сборная успя да поведе с 16:12. Руският блок отново проработи, както бе и в първия гейм и последваха няколко последователни точки за гостите, които успяха да спечелят гейма с 25:13.

Следващата част започна с преимущество на гостите, които с добре познатия си мощен сервис успяха да поведат с 2 точки. Разликата се задържа и в следващите минути, но след грешка на руснаците и страхотна атака на Теодор Тодоров по диагонала успяхме да изравним - 16:16. Цецо Соколов продължи отличното си представяне, което демонстрира от началото на мачовете в Лигата буквално се разправи с руската защита. Първо по блока, а след това със страхотна атака по диагонала донесе преднина на българите - 20:19. Нова страхотна атака на Матей Казийски, който бе оставен на тройна блокада, накара зрителите в залата да скандират името му в продължение на минути. Невероятна блокада на Цветан Соколов постави руснаците на колене - 25:22.

Спокойни за класирането си, българите излязоха разконцентрирани в тайбрека и логично бяхме надиграни. Въпреки някои проблясъци на Матей Казийски, закономерно загубихме с 12:15. Върпеки всичко, най-важното е, че постигнахме целта си - класиране за финалите в Полша.

Стартовите състави:

България: Андрей Жеков, Цветан Соколов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов - Владислав Иванов-либеро

Русия: Сергей Гранкин, Максим Михайлов, Тарас Хтей, Денис Бирюков, Александър Волков, Дмитрий Мусерский - Александър Соколов-либеро
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 16875 |24.06.2011 Скандално: Вижте как се асфалтира в България! . 30| 6303 |21.05.2011 Г. Първанов: Етническото напрежение е опасен сценарий за България . 6| 6104 |10.04.2011 Мало и голямо се юрна да чисти България . 25| 7802 |11.03.2011 Защо да обичат България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads