Реклама / Ads
0| 7301 |09.09.2013 АКТУАЛНО

„България си ти!“ Ви кани в приюта на Отец Иван в Нови Хан

.
На 10 септември 2013 в 11 ч. Поводът е, че медицинският проект за изграждане на мобилен център за лазерна дентална медицина, в сиропиталището, приключи.
 
Следващата спирка на мобилния център са Берковица, Монтана и Малорад, където ще се лекуват семействата, за които се грижи Движението и други деца в затруднено социално положение.

 

В рамките на един месец, в дома на Дядо Иван, екипът от зъболекари-доброволци успя да прегледа и излекува зъбите на над 50 души - деца и възрастни. При малчуганите най-честите проблеми са кариеси и натрупване на зъбен камък. Възрастните най-често страдат от пулпити и парадонтит. При тях се налага и вадене на постоянни зъби. След прегледите, голяма част от пациентите повишиха и мотивацията си за по-добро поддържане на устната хигиена.

 

Медицинският център е разработен съвместно с проф. д-р Норберт Гуткнехт, почетен член на НД „България си ти!“. Ръководител за България е доц. Радосвета Василева, завеждащ катедра „Консервативно зъболечение“ във факултета по дентална медицина на „Медицински университет“-София. Изпълнител е д-р Евгений Миронов, специализант по лазерна дентална медицина в RWTH - Аахен и учредител на Движението.

 

Основните цели на инициативата са: безплатно лечение на деца и възрастни в социално слабо положение, прилагане на нови технологии – одобрени и използвани в ЕС, обучаване на млади специалисти за работа с новите технологии. При откриването проектът бе приветстван от Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална Република Германия в Република България, зам.-министърът на здравеопазването Чавдар Славов и зам.-министърът на образованието Атанаска Тенева.

 

С най-голямо удоволствие очакваме срещата с Вас. Моля, предварително да потвърдите присъствието си. За събитието има осигурен транспорт – автобус с надпис „България си ти!“, който ще отпътува за Нови Хан в 10,15 ч. Желаещите трябва да са в 10 ч. пред храм-паметник „Александър Невски“. След приключване на събитието се отпътува за София. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6672 |16.07.2013 R&B звездата Ryan Leslie от днес е почетен член на НД „България си ти!“ . 47| 9557 |17.06.2013 След протеста в неделя Сидеров влезе в грозни пререкания с журналисти и протестиращи . 0| 12610 |30.05.2013 НБЛ се включва в кампанията на „България си ти!“ – „Дом за Гелеменови“ . 0| 7104 |28.05.2013 „България си ти!” подпомогна бала на момче, учило на свещи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads