Реклама / Ads
0| 4240 |27.08.2021 АКТУАЛНО

Без бежански център в Бояново, заяви Бойко Рашков в отговор на Вигенин

.
Ще участвам отново в протести срещу откриване на мигрантски лагер в Бояново, ако такова намерение има, заяви Кристиан Вигенин от трибуната на Народното събрание.
 

Важно е да се засили координацията с вътрешните министри в Европейския съюз и България да се опита превантивно да получи допълнителна подкрепа.


„Важно е гражданите на република България да имат повече сигурност в това, което прави българското правителство. Ситуацията в  Афганистан ни направи по-уязвими, но и преди нея натискът започваше да расте. 


Данните, които получихме от МВР показват, че през юни задържаните нелегални имигранти са 550, а през юли вече са близо 3 пъти повече. Предполагам, че данните от август ще покажат още по-голямо увеличение. Затова като народен представител от един от пограничните избирателни райони Ямбол поисках да кажете какви мерки към момента предприема МВР за справяне с потока от нелегални имигранти, какви действия се предприемат за прогнозираното увеличение на броя им.


И, по-конкретно, планира ли правителството увеличаване на капацитета на съществуващите центрове за бежанци и откриване на нови центрове.”


Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин по време на въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков.

 

„Бих искал да чуя конкретно смятате ли да отворите център в Елхово и обсъжда ли се идеята на ГЕРБ от 2016 г. да се открие нов бежански център в бившите казарми в село Бояново, която беше посрещната с протести и подписка за референдум. Предварително казвам, че ако такива намерения има, тези протести ще бъдат възобновени и аз персонално ще участвам в тях.”, подчерта зам.-председателят на парламента и на БСП.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отговори, че МВР не предвижда изграждане на нов мигрантски лагер в село Бояново.

 

Кристиан Вигенин заяви, че е нужно изслушване в Народното събрание на премиера и на министрите на вътрешните и външните работи, за да се обсъдят по-обстойно въпросите с бежанската вълна.

 

„Важно е да се засили координацията с вътрешните министри в Европейския съюз и България да се опита превантивно да получи допълнителна подкрепа.

 

По отношение на центровете за бежанци си струва да се види каква е възможността за увеличаване на техния капацитет и от гледна точка на евентуална пандемия от Ковид-19”, заяви Вигенин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3435 |07.02.2021 Плaтен репортаж: Козметичен център ”АДИ” провежда кампания за тийнейджъри . 7| 9108 |04.11.2020 Владислав Горанов е неоткриваем за КЗД. Да го търсят в тузарски ресторант до Руския културен център . 21| 12921 |27.07.2020 Психолог: Антропо̀логчето Хараланчо каза, че живеело в центъра на София и много го дразнели протестиращите . 36| 14181 |20.10.2019 Четири билборда в центъра на София - Фандъкова, Манолова, Игнатов, Джамбазки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads