Реклама / Ads
0| 10499 |03.04.2022 АКТУАЛНО

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко: Ако свободният свят не защити Украйна, вие ще бъдете следващите

.
Юлия Тимошенко
На България вече е поставен ултиматум от страна на руския президент. “Вече са ви включили в списъка на страните, които застрашават империята на Путин да съществува и казаха, че вие не трябва да сте част на НАТО. Вече на вас самите определиха ултиматуми. Ако свободният свят не защити Украйна, вие ще бъдете следващите. И тогава ще бъде твърде късно да се вдигнете”, заяви бившият украински премиер и призова българския народ “да убеди властта да ни помогне с оръжие”.
 

Това заяви в интервю Юлия Тимошенко, бивш премиер на Украйна и депутат във Върховната рада.

 

“След 24 февруари се промени не само моят живот, а и на всеки украинец. Има хуманитарна катастрофа, тук се осъществява геноцид”, заяви още Тимошенко по Нова телевизия.

 

Бившият премиер на Украйна и настоящ депутат е в опозиция на сегашното правителство. Тя обаче е категорична че “в момента, в който у нас паднаха първите руски ракети, ние станахме не просто един екип, а всички украинци станахме едно семейство. Днес всички бранят своята родна страна”.


Тимошенко се обърна към българския народ и заяви, че в Украйна не е имало териториална война и повод за инвазия от страна на Руската федерация.


“Единствената причина, поради която Кремъл се нахвърли срещу Украйна е, че Путин не признава, че има такъв народ като украинския и такава страна. Той смята, че ние принадлежим към Руската империя. Той ни отне правото на свобода”, каза Тимошенко.


По думите й в Русия си мечтае да се върне към състава си от 1997г. “Това означава, че Путин иска да се разпорежда на цяла Европа. И ще поиска НАТО изобщо да не съществува на нашия континент”, обясни депутатът. “Такива ултиматуми на мирни страни през 21 век са недопустими”, категорична е тя.


“Крайната цел на Путин е да превземе цяла Украйна”, допълни още Тимошенко.


Тя поясни, че макар украинският народ да иска преговорите с Русия да завършат мирно има неща, с които те няма да се примирят.


“Няма да приемем нарушаване на териториалната ни цялост, няма да приемем окупация на нашите територии, няма да приемем диктатор, който иска да намалим армията си”, обясни Тимошенко и допълни, че Украйна вярва в силата на своята армия и в подкрепата на свободния свят.


Според Тимошенко обаче, на България вече е поставен ултиматум от страна на руския президент.


“Вече са ви включили в списъка на страните, които застрашават империята на Путин да съществува и казаха, че вие не трябва да сте част на НАТО. Вече на вас самите определиха ултиматуми. Ако свободният свят не защити Украйна, вие ще бъдете следващите. И тогава ще бъде твърде късно да се вдигнете”, заяви бившият украински премиер и призова българския народ “да убеди властта да ни помогне с оръжие”.


“Украйна трябва да победи. Ако Украйна падне, ще загуби целият свободен свят”, каза още Тимошенко.


Според нея единственият начин да бъде прекратена войната е “само със сила”.


“Всяко евро, което днес се плаща за руски газ и нафта отива за това Кремъл да се въоръжава и да се води война с други страни. Трябва да затворим всички потоци, Европа трябва да намери алтернатива за руския газ и нафта. Путин може да се спре само със сила”, заяви Юлия Тимошенко.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7321 |24.03.2022 Войната в Украйна, ден 29: Украинските войски са си върнали някои загубени по-рано територии . 15| 14930 |20.01.2022 Георги Атанасов: Премиерът Петков е абсолютно прав, националната кауза няма нищо общо със свастиката… . 32| 10407 |07.01.2022 Премиерът Петков не го е страх от ”бял автобус” и заплахата на Костадинов . 7| 5443 |10.12.2021 Вицепремиерът Пеканов: Няма страшно в забележките на ЕК към Плана за възстановяване. Спекулация е, че ще ни спрат парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads