Реклама / Ads
44| 19291 |29.12.2022 АКТУАЛНО

Бойко Ноев: В парламента ще им настръхнат косите, ако Грозев разкаже за руските служби в България

.
Бойко Ноев
Христо Грозев е поканен в европейския парламент.Трябва да има парламентарна комисия за ролята на специалните служби на Русия в България и на нея да поканят Христо Грозев. На тях ще им настръхнат косите. Парламентът трябва да се занимае сериозно с ролята на руските служби в България. Тогава много хора ще изтрезнеят. Веенето на знамена е само повърхността. Нещата са много по-сериозни. Това заяви експертът по сигурност Бойко Ноев в коментар за случая ”Грозев”, обявен за издирване от Русия.
 

Ресурсът на ДАНС за разследване на руските специални служби трябвада се удвои и утрои. България час по-скоро трява да усили тези възможности, допълни той.

 

След като Външно министерство се събуди след празниците, след като си изяде сармите и пуйката, и покани руския посланик у нас Елеонора Митрофанова, вероятно тя ще каже какви са истинските причини за случая с Христо Грозев, смята Ноев.


Ноев обясни, че Грозев е бил потърсен от българските власти още на втория ден, след като случаят нашумя и са задействани съответните механизми за сигурността на разследващия журналист, който не се намира в България. Случаят с Грозев е повод да се погледнат няколко принципни въпроса за свободата на словото и поведението спрямо разследващите журналисти, посочи той.

 

Каква информация можем да получаваме от Русия, запита Бойко Ноев и добави, че от Москва редовно получаваме пропагандата на Кремъл. Той настоя незабавно да се закрие българското бюро в Москва, от което по думите му няма смисъл.


Никакво разследване в България нямаше да има, ако нямаше разкритията на сайта "Белингканд" с участието на Христо Грозев, категоричен бе Ноев.


Гравният прокурор излиза с коментари, но няма резултат. И така ще е, докато Гешев е главен прокурор. Ако бъде сменен, тези случаи може да се разнищят, посочи бившият министър на отбраната.


Нашето васално отношение към Русия предполага отношението на Русия към нас да е арогантно. Митрофанова е канена на честване на Ботев в Калофер. А в момента в български училища в Украйна се свалят портрети на Ботев и Левски. Как може да се кани тогава руския посланик в Калофер, след като Русия се подиграва с нас?, каза още той и предлага на местните общини да преразгледат решението си.

 

Искам да видя Костадин Костадинов, какво ще каже по този въпрос. А и не само той, а и хората от БСП, заяви Бойко Ноев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8962 |19.12.2022 ”Проверка на фактите” опроверга твърдения на Бойко Борисов за мигрантите . 7| 6607 |29.11.2022 На протест пред парламента граждани скандират ”Мафията вън!” и ”не” на хартиената бюлетина . 20| 19228 |22.11.2022 Двоен аршин: Гешев се мота месеци с Борисов и Мата Хари, но извика набързо Бойко Рашков да каже за АМ ”Хемус” . 17| 26662 |20.10.2022 Посланието на Бойко към НС: Да духат супата, мачът с тигрите ми е по-важен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads