Реклама / Ads
17| 11063 |04.12.2010 АКТУАЛНО

Дъждът потапя София, скъса се язовирна стена

.
Скъсала се е стената на микроязовира в село Голямо Бучино, съобщиха от община Перник. Водата е заляла железопътната линия и двайсетина къщи в село Драгичево.
 

От община Перник призовават всички, които живеят край реките Струма и Рудащица да се евакуират. В село Драгичево са пристигнали екипи, осигуряващи евакуация на хората, но местните жители пазят къщите си и не желаят да ги напускат, съобщи кметът на селото Росица Стоянова.

София е изправена пред кризисна ситуацияя заради продължителния проливен дъжд. Най-тежко е положението в Нови Искър. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която обходи засегнатите от пороите райони.  

В София вече има затворени пътни участъци, които са наводнени след проливния дъжд. Затворен е Околовръстният път от Бояна в посока бул. "Черни връх", като се пропускат само автомобили на градския транспорт.

Затворен е и пътят за Божурище, както и пътят между Кв. "Куманица" и стадиона. Затворено е Ломско шосе в посока "Обеля" от пешеходния светофар до училището за незрящи. От МВР предупреждават, че е много трудно преминаването по Самоковско шосе в района на Златната рибка, тъй като има свлачища. При положение, че нивото на река Искър продължи да се покачва има опасност да бъде залята психиатричната болница в Курило. 

По информация на зам.-кмета на София Мария Бояджиева вече е започнала евакуацията на Психиатричната болница в квартал Курило. В района има екипи на „Гражданска защита", които оказват помощ на хората. Зам.-кметът препоръча на столичани, ако нямат неотложна работа, да не напускат домовете

Може да се наложи и евакуация на жителите на село Иваняне, тъй като се предвижда изпускане на язовира. Критична е и ситуацията е четири села на Радомир заради интензивните валежи.

Ако дъждовете продължат има опасност от заливане на река Блато и заливане на земеделски земи в селата Кошарите, Бобораци и Негованци. Усложнена е обстановката в Пернишко. Вътрешноградската магистрала в областния център е наводнена, предаде БНР. На места в региона река Струма е излязла от коритото си.

От Пътна полиция приканиха гражданите да излизат с колите си само при неотложна работа, за да не попадат в трудни ситуации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6565 |04.12.2010 Дъждът заля 14 области . 38| 46612 |14.07.2009 СКАНДАЛ: Скъсаха 98% по Наказателно право в Алма Матер . 2| 5396 |15.05.2008 Гей двойката Пиер и Жил излагат в София, почита ги и Силви Вартан . 0| 9448 |09.01.2008 Украинска хубавица, снимала в София, е новата мома на Джеймс Бонд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads