Реклама / Ads
18| 8744 |13.11.2014 АКТУАЛНО

К. Добрев: Тефтерът "Златанов" е "бомба", която трябваше да бъде обезвредена

.
Кирил Добрев
Тефтерът "Златанов" е "бомба", която трябваше да бъде обезвредена. Това заяви депутатът от БСП Кирил Добрев по БНР, който в миналия парламент оглавяваше анкетната комисия със задачата да проучи обстоятелствата около скандалните тефтерчета на Филип Златанов. Той посочи, че в тази комисия са работили с копия на тези тефтерчета.
 

 

Тефтерът "Златанов" беше еманация на управлението на ГЕРБ и стила и метода на управлението на кабинета "Борисов 1". Там се управляваше със страх, мачкане, политически поръчки. Цялата държавна машина се впрягаше да ликвидира различно мислещ, дори съпартиец. В тази комисия имахме много примери за това. Ако с това се характеризираше кабинетът "Борисов 1", то сякаш тефтерът "Златанов" беше единственият воденичен камък на кабинета "Борисов 2". И той просто изчезна. Тепърва делото щеше да тръгне, тепърва трябваше да се викат свидетели, да се разказват истории, от които ГЕРБ няма никакъв интерес. Второ – в кабинета "Борисов 2" присъстват хора и са облечени във власт, които са участници в тефтера, и хора, които са правили политически поръчки. Тефтерът е "бомба", която трябваше да бъде обезвредена. Тук експертът няма никаква вина.

 

Запитан за версията на експерта Стефан Бенчев, който твърди, че тефтерчетата са изчезнали, докато е поправял спуканата гума на колата си: Склонен съм да го оневиня този човек като действия. Той е просто един професионалист, който си е вършил работата. Друг е въпросът какъв е начинът за ползването на тези тефтери и въобще на тези доказателства. На първо четене имам доверие в този човек.

 

Според Добрев е недоразумение закъснялата реакция на полицията и прокуратурата след изчезването на тефтера: По-скоро става въпрос за липса на информация от страна на колегите от МВР за кои тефтери става въпрос и за какви веществени доказателства. В противен случай съм сигурен, че цялата държавна машина щеше да бъде впрегната да ги търси.

 

Депутатът посочи, че вече има предложение за изслушване в парламента на вътрешния министър по този случай и той е склонен да го подкрепи.

 

Ако прокуратурата се възползва от това да изслуша всички свидетели за това какво се е случвало, аз мисля, че делото срещу поръчителите трябва да продължи, коментира депутатът.

Относно кадровите промени в БСП Кирил Добрев каза: Промените не ги исках аз за себе си, а ги исках за БСП. Освен това не съм доволен, защото в ръководството на БСП не се вля нова свежа кръв, нови идеи. Ние нямаме промяна, там просто имаме размяна. Но като първа стъпка, съм удовлетворен частично. Аз съм боец. Като съм тръгнал на война, няма да се откажа и никой не е в състояние да ме спре.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8492 |13.11.2014 Калфин: Пенсионната възраст трябва да се увеличи . 6| 5772 |12.11.2014 Кои са гарантираните влогове в КТБ . 3| 5857 |12.11.2014 Прокуратурата пое изчезването на тефтерчето на Филип Златанов . 14| 5247 |12.11.2014 Борисов не вярва, че тефтерчетата "Златанов" са истински

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads