Реклама / Ads
29| 20516 |15.06.2020 АКТУАЛНО

За дупарата, мъртвите медии и въпросите към Борисов

.
Колаж ФрогНюз
„Забавляваме се“*, ни заяви онзи ден премиерът Бойко Борисов през личния си профил във Фейсбук, малко след като записът с „тъпа кърджалийска п..ка“ и вкарването” с 200 в дупарата“ изтече в мрежата. Скандалният монолог накара иначе претендиращите за висок морал българи да настръхнат заради ”интелектуалните” реплики, които съвсем естествено извираха от устата на уж непознат мъж с гласа на премиера.
 

Съвсем очаквано и в унисон с овчедушния и благ характер на българина, не последва смислена реакция на недоволство. Отвращението просто си се изля в социалните мрежи, а ефектът бе като да си бил в тоалетната и да си пуснал казанчето, за да отмие „великото творение“. Последва нескрит интерес към обичайните джип-турове на Вожда, предавани по Севда ТВ, както народа анрича свойски този тандем.

 

Записът за това, че председателят на парламента Цвета Караянчева била „простя кърджалийска п***а“ се появи в петък, а още в събота, на рождения си ден Борисов хукна към Плевенско, за да види как е хавата със строителството на АМ „Хемус“. И хората си помислиха, че този път Бойко май ще си вкара автогол. Но се получи нещо друго. Изглежда, за да натрие носа на неверниците, той изтипоса до себе си кмета на Плевен Георги Спартански, който друг път е яростен опозиционер на ГЕРБ, но сега кимаше дружески и пригласяше окуражително на всяка премиерска реплика. Нещо повече, усмихнато го допълваше, сякаш за първи път трябваше да научим, че двамата с Борисов всъщност винаги са били една душа в две тела. Спартански за първи път изглеждаше така, сякаш се гордееше, че  публично му го „набутваха", ако си послужим с терминологията на "оня запис".  

 

Чудя се, дали е имало будали, които са се надявали, че медиите ще „нарежат“ Борисов като кисела краставица с въпроси за определенията и характеристиките дадени за ЕС и чужди държавни мъже?! Едва ли, защото и медийните мисирки, съпровождащи Борисов из страната и извън нея, произлизат от недрата на същия този кротък народ. "Булю, булю, блю..." - с това се изчерпа журналистическата смелост.

 

„Г-н премиер, какво смятате за социологическите проучвания, които показват, че ГЕРБ има значителна преднина пред останалите партии?“, осмелява се да проговори една от микрофонните дръжки. Видимо доволен от чутото, Борисов подхваща познатия до болка рефрен за строителството на пътищата. Следващият жизненоважен за всички българи въпрос бе накъде ще се запъти Борисов след Плевенско. Последва дълга тирада за пътищата, свързващи села и паланки. Трудно е да се повтори, но май само село Кюлевча и Горно уйново не бяха споменати. Накрая се случи чудото! Промъкна се словосъчетанието: „Появи се запис…“. И потече мътния словесен поток за пътищата, които са ни построили....  И всички кимаха доволни. Разбираемо е, няма как мъртвите медии да попитат: „Защо царят е гол от доста време?“.

 

Не се надявайте и на още куп въпроси като тези например:

-       Защо с последния си доклад Европейската централна банка (ЕЦБ) показа жълт картон на България по пътя й към еврозоната?

-       Защо същата тази банка нареди българските институции, ръководени от Борисов, на последно място в ЕС по качество на работа?

-       Защо, както признава Цветан Цветанов, Божков и Борисов са се срещали?

-       Ходила ли е пиарката му Севдалина Арнаудова всеки месец при Божков? Той ли я е изпращал и защо?

-       Искал ли е Борисов помощ от Васил Божков, както показват разпространените есемеси? И за какво?

-       Как ще обясни, че казаното в записа срещу „Еврохолд“ съвпада с реалните действия на институциите срещу дружеството?

-       Принудждава ли властта бизнеса да си плаща „такса спокойствие“, както твърдят не един и двама бизнесмени?

-       Вярва ли на финансовия си министър Владислав Горанов, че не е знаел, нито какво се случва в комисията по хазарта, нито за дупката в бюджета от 700 млн. лева несъбрани такси от бизнеса на Божков?

-       Знае ли откъде са милионите, които раздава Делян Пеевски наляво и надясно като дарения? Ще поиска ли произходът им да бъде проверен?

-       Има ли връзка с „Мис бикини“ Борислава Йовчева, която току що напусна луксозния имот в Барселона, с който го свързват службите в Испания? Той ли е баща на детето й?

-       Още ли смята, че депутатите са „безделници“, хората, които го критикуват „тулупи“, журналистите „мисирки“, народът „прост“, а главният секретар на президента „келеш“?

-       Защо се разпадат структурите на ГЕРБ в страната? Защо отявлени гербаджии сами напускат политическата формация?

-       Колко точно са хората в България, които живеят под прага на бедността? Защо са много повече от гласувалите за ГЕРБ на последните парламентарни избори?

-       Знае ли колко деца гладуват в България и са риск?

-       Защо България продължава да е най-корумпираната държава в Европа?

 

За съжаление броят на въпросите към Борисов, след неговото 10 годишно управление, клонят почти към безкрайност. Те ще продължат да се трупат на гърба на хората, избрали да останат на тази територия сега и за в бъдеще. С мълчанието си към случващото се, българинът разби мита, че го е грижа за бъдещето на децата му. Как иначе може да си обясним пасивността му към факта, че в България не важи друго правило освен това кой на кого ще го вкара "с 200 в дупарата“.

 

 

* Снимката към статията е колаж с профила на премиера Бойко Борисов, когато той рекламира клип с продукция на никому неизвестен творчески колектив нарекъл се "Suck my dick productions".  Обяснението на фразата "Suck my dick" в Urban Dictionary гласи: Той информира хората, че има ерекция и желае пе..сът му да бъде засмукан, както и че това е фраза с която обикновенно се заявявава, че желаете да ви бъде направена св.рка. Дупетата са от нас.

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7368 |07.05.2020 Георги Лозанов: Жълти медии, политици и експерти използваха кризата за имиджови акции . 25| 12605 |05.02.2020 Гешев пита 5 пъти журналист: Какво е времето в Москва? Ал Йо нарече медиите дребни провокатори . 15| 6700 |07.08.2019 Прокуратурата поиска ВСС да вземе мерки срещу "определени медии" . 14| 11994 |12.06.2019 US доклад пак сочи Пеевски за пример в завладяването на медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads