Реклама / Ads
146| 12305 |09.02.2013 АКТУАЛНО

Едвин Сугарев: Досието "Буда" е изнесено от БСП

.
"Буда" е прелюдия към един изключително голям компромат, подготвен от Цвятко Цветков, още по времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР. Компроматът ще бъде претоплен и пуснат отново в обръщение, заяви гостът във "Факторът Кошлуков"
 

Едвин Сугарев защити тезата, че изнасянето на досието „Буда“, (според което на Бойко Борисов е отправено предложение да сътрудничи на службите), е организирано от БСП и това е началото на предизборната кампания. Скандалът налива вода в мелницата на Румен Петков и БСП, уточни гостът. Начинът, по който са изтекли материалите е същият, по който изтичаха на времето флашките, разнасяни Яне Янев. Замесен е Алексей Петров, от който всичко може да се очаква, категоричен беше Сугарев. Достъпът до секретна информация, с която може да изнудва и политици и магистрати и функцията на посредник между престъпния свят и властта, са нещата, в които  Алексей Петров е силен, смята гостът.

По думите му, разклащането на доверието в ГЕРБ, е основната цел на подхвърлянето на документите. Друга причина може да е опитът да се създаде шум около излизането на информации, които са в ущърб на БСП. Сред тях е темата за заменките, която Сугарев нарече "най-голямата кражба в българската история".  Втората тема са историите, около АЕЦ "Белене" и СРС-тата, които Яне Янев бегло показа по телевизията.

Очевидно управлението на ГЕРБ не съвпада с руските интереси, изтъкна Сугарев и намекна, че тук се крие причината за изнасянето на досието "Буда". То е прелюдия към един изключително голям компромат, подготвен от Цвятко Цветков,  още по времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР. Компроматът ще бъде претоплен и пуснат отново в обръщение, заяви гостът.

В папката "Буда" има предложение за кандидат – секретен сътрудник Бойко Борисов, а другият материал е за снемането му от отчет. Няма никакви документи, свързани със съгласие и сътрудничество от страна на Бойко Борисов, обясни Сугарев. Той добави, че т.нар "ДОН", с който се свързва името на Борисов, е дело за оперативно наблюдение и там има план за неговото осъществяване. В него са сумирани мероприятията, които офицерът смята, че трябва да предприеме спрямо наблюдавания обект, но според Сугарев няма последствие от този план.

Публиката реагира доста първосигнално на изнасянето на досието "Буда"– казва и този и е маскара като всички останали и той е агент на службите като всички, каза Сугарев в заключение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9371 |09.02.2013 Разследването на убийството на Мирослава от Перник приключи . 1| 7726 |08.02.2013 Разумният си ти! . 5| 10139 |07.02.2013 Само във Фрогнюз: Пълният Доклад на инспектората на МС . 6| 6380 |07.02.2013 Защо едни българи воюват срещу други българи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads