Реклама / Ads
7| 3265 |05.01.2023 НОВИНИ

Сагата “Джемкорп” като филма “Бандата на Оушън” според Делян Добрев

.
С филма “Бандата на Оушън” сравни сюжета около меморандума с “Джемкорп” Делян Добрев от ГЕРБ. Темата нажежи страстите в Народното събрание днес, след като в пленарна зала бе представен и одобрен докладът на временната ресорна комисия, създадена по инициатива на Борисовите депутати. 
 

Пред bTV Добрев посочи, че правителството на “Продължаваме Промяната” е представлявало “измамници с бели якички”, които са “превзели държавата” и са започнали “далавери за милиарди”, особено в сферата на енергетиката, където са “най-големите суми”. 

 

Меморандумът с “Джемкорп” бе подписан по времето на кабинета на Кирил Петков, но 7 месеца по-късно бе обезсилен заради напрежението в политическите среди. Целта му бе страната ни и две частни компании да си сътрудничат по различни теми в сферата на енергетиката. Реакциите започнаха веднага след подписването на меморандума, като от ГЕРБ започнаха да питат свързана ли е “Джемкорп” с руска офшорка. Причината за това е, че между 2014 до 2020 г. в "Джемкорп" дял е имал арменецът Алберт Авдолян, смятан за близък но Сергей Чемезов, главен изпълнителен директор на руския държавен холдинг "Ростех" и човек от тесния кръг около президента Владимир Путин.

 

От ПП и днес категорично заявиха, че не са били нанесени финансови щети на държавата, а в парламента се разиграва “поредният панаир”. 

 

Добрев допълни, че в продължение на месеци тези “измамници с бели якички“ са успели да подведат всички институции в държавата – Министерски съвет, министерство на енергетиката и дори службите.

 

“Първи се усещат в ДАНС – в техния доклад пише, че измамниците с бели якички са поискали международните паспортите на директорите на “Булгаргаз“. Представяте ли си? Освен с цел измама, за какво са им тези паспорти“, попита риторично Добрев и добави, че журналистите са разровили този случай.

 

Депутатът от ГЕРБ припомни, че ДАНС са предоставили доклада си на тогавашния премиер Кирил Петков, но той го е „сложил в чекмеджето си и е продължил с далаверите“.  Тогава от опозицията започнали да говорят за проблема на висок глас, за да се чуе за проблема и да се прекрати меморандума с “Джемкорп“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2922 |04.01.2023 Донев поиска от министрите си отчет за свършеното от август: Обяснете го като на дете . 3| 3396 |03.01.2023 Д-р Ненков: И финансовата ни култура е като здравната. И после - олеле, съсипаха я тая държава . 3| 2928 |03.01.2023 Политологът Димитър Ганев определи като нулеви шансовете за съставяне направителство с втория мандат . 0| 3331 |01.01.2023 Лула встъпи като президент на Бразилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads