Реклама / Ads
0| 3149 |21.07.2022 НОВИНИ

ГЕРБ обвинява Кирил Петков, че е крил доклад на ДАНС за ”Джемкорп” - корупция за 1 млрд. лв

.
Десислава Трифонова
От ГЕРБ очакват премиерът, финансовият и енергийният министър в оставка да отговорят защо и как е сключен меморандумът с холдинга ”Джемкорп” (Gemcorp). В петък тримата ще бъдат изслушани от временната парламентарна комисия. От ГЕРБ твърдят, че ”Джемкорп” има регистрирани офшорни компании.
 

В декларация депутатът Десислава Трифонова упрекна премиера в оставка Кирил Петков, че крие информация.


"Не знаем кой предложи "Джемкорп" и как беше избрана тя, защото те до ден днешен не са ни отговорили. Кирил Петков е крил в кабинета си доклад на ДАНС относно "Джемкорп" в продължение на три месеца и не е предприел нито едно действие за неговото прекратяване. Докладът е получен в Министерски съвет на


"С този меморандум Вашето правителство се опита да даде цялата ни енергетика на една офшорка с неясни капитали и спорни имена – малки модулни реактори за АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй, Зелената сделка, въглищните ни мощности и Плана за възстановяване и устойчивост са малка част от заложеното в него. Вие предадохте националните ни интереси и националната сигурност в енергетиката на чужди олигарси", допълват още от партията.


По думите им министър-председателят в оставка Кирил Петков е криел в кабинета си корупция за 1 млрд. долара, съобщава още БНР.


От партията се заканват да не спрат дотук и очакват премиера в оставка Кирил Петков, вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев и енергийния министър в оставка да дадат обяснения във временната парламентарна комисия, която установява фактите и обстоятелствата около подписания от правителството Меморандум с американската компания Gemcorp.


"Някой трябва да понесе отговорност за тази корупционна сделка", завършват от ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13376 |20.07.2022 И без Зарков ГЕРБ, ДПС и БСП отново не успяха да върнат хартиената бюлетина . 0| 15562 |20.07.2022 Кирил Петков: Моят глас за премиер е за Асен Василев, но сме изправени пред опасни сценарии . 0| 5557 |20.07.2022 Кирил Петков: Подал съм искане до ДАНС да се установи дали Ковачки е собственик на ТЕЦ ”Брикел” . 0| 3525 |20.07.2022 Кирил Петков: В ТЕЦ „Брикел“ установихме потресаващи неща. Замърсяването е невероятно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads