Реклама / Ads
5| 3905 |27.11.2022 НОВИНИ

Николов: Скандалът с “Джемкорп” е измислен, за да се контролира сектор “Енергетика”

.
Скандал с “Джемкорп” няма. Създаде се от една малка група от хора, оправдаваща невъзможността си да свърши нещо през последните 12 години. Има големи финансови ресурси в сектор “Енергетика”. Контролът означава контрол над цялата икономика и социален живот, както и на това, което би се случило на следващите избори. 
 

Това заяви пред Българското национално радио бившият енергиен министър Александър Николов, част от квотата на “Има такъв народ”. 


Коментарът му идва на фона на бурния скандал около меморандума с “Джемкорп”, който бе подхванат от партия ГЕРБ. Според тях целия енергиен сектор е отишъл в ръцете на една офшорка - Борисовите депутати искаха изслушвания още в предишното народно събрание, когато се разбра, че меморандумът е за намерения и не е обвързващ. 

Бившият премиер Кирил Петков категорично заяви, че меморандумът с “Джемкорп“ е прекратен.

 

В петък бяха сезирани ДАНС, МВР и прокуратурата, за да бъде извършена проверка  за състоянието на тази договореност.

 

“Лъжеговоренето стана стандарт в медиите. Не се прави разлика между документ, на който пише на първа страница, че е неангажиращ, с такъв, който е ангажиращ. Служебният министър използва същите опорки, при положение, че не се дават никакви данни”, посочи Николов. 

 

Николов напомни казаното от изпълнителния директор на "Джемкорп", според когото писма за  инвестиционни намерения са входирани в няколко институции. Бившият министър на енергетиката обясни още, че е проявен интерес и към Топлофикация – София.

 

Според него служебният министър на енергетиката Росен Христов и излъгал, твърдейки че меморандумът не е прекратен.

 

“Той казва неща, които след 12 часа се променят точно по обратен начин. Повече от 7 месеца съм бил министър, преди това 3 месеца зам.-министър и моля всички медии да намерят дали има тема, по която съм си променил мнението. Този човек е използван многократно, за да повтаря кухи и безсмислени политически тези, за да валидира политически скандал", категоричен бе Николов.

 

Николов коментира и въпросът с дерогацията на руски петрол: 

 

"Когато говорителят на ЕК излезе и каже няколко пъти, че не е така, но ние си имаме една малка губерниийка и сме решили, че ще си правим каквото си искаме, е обидно. Да се защитават корпоративни интереси и "Лукойл", при положение, че те не казват колко процента от петрола, който преработват е руски и какви са плановете за трансформация. Дерогацията цели да даде време на компанията да преработва петрол, който не е руски", посочи Николов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6116 |24.11.2022 Тони Николов: Русия като държава на терора или „Вагнер“ на „готвача на Путин“ приравнена с „Ал Кайда“ . 3| 10720 |27.10.2022 Скандалът расте! Вижте кой иска да заличи проф. Чирков от името на кардиологичната болница с абсурдни мотиви /документ/ . 6| 5847 |24.10.2022 Валентин Николов: Русия може да блокира работата на АЕЦ „Козлодуй” . 15| 14148 |23.10.2022 Александър Николов: Някой работи по това зависимостите от Русия да останат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads