Реклама / Ads
44| 10316 |14.03.2015 НОВИНИ

Едвин Сугарев: КТБ е фалирана изкуствено с помощта на институциите

.
Едвин Сугарев
КТБ е фалирана изкуствено с помощта на институциите. Това е грамаден скандал. Приносът на главния прокурор в това е видим. Това каза Едвин Сугарев в предаването „На светло“ по НТВ.
 

Ако има повече прозрачност за тези неща, правителството ще е по-стабилно, обясни той. По думи,  при  смяната по върховете на службите за сигурност са останали недоизказани неща. Знаеше се, че тази смяна ще бъде направена. Някой много лошо посъветва Веселин Вучков тази смяна да я направи в момент, когато на гости е шефът на ФБР. Борисов искаше да го направи с по-малко шум . Тези смени са доста закъснели. Те са отговорни за разработката „Червеи“, а тона е най-големия пробив в системата. Да точиш информационната система на МВР, без да се знае къде отива тази информация, тези хора са просто за затвора- Владимира  Янева,  Писанчев и Лазаров, обясни Сугарев.
Според него цялата насоченост на политическата ориентация на царя,  винаги е била към Москва. Под въпрос стои въпросът, дали може да се говори за Симеон Сакскобургготски, като наследник на българската корона, защото той е бил премиер. Може ли да се говори за негов международен авторитет, при положение, че в Българи  няма такъв. Всичко по негово време  беше извадено на тезгяха за продан. Той възроди катастрофиралия проект „Белене“. Едно от нещата, който той искаше да направи е да  да наложи Бригадир Аспарухов като координатор на службите за сигурност.  Знае се за неговите връзки с определени олигарси.  Болезнената тема е свързана с тайните служби и Русия. Нека не забравяме, че ние сме в НАТО и се намираме под защитата на тази система, припомни Сугарев.

Депутатът Любен Дилов-син изрази малко по-различно мнение. Царското семейство е част от историята на българските държавни глави. Не можеш да оставиш един човек като него, да бъде на една пенсия. Още 2001 година предложихме законопроект, в който описахме много функции, които да прилягат на царското семейство. Вън от всякакво съмнение ,че България не е имала по-добре възпитан политик. Скептичен съм на тема тайни служби. НСО има по-голям бюджет от този на разузнаването ни. Относно външната ни политика ходим по ужасно тънък лед, без значение коя мечка е зад нас-руската мечка или американската гризли.  Надявам се нашите дипломати да извоалират в тази ситуация. В момента към Българи  е съсредоточен голям интерес-от Русия и НАТО. Търпим много тежък удар от затварянето на руския пазар. Не искам да съм част от държава, в която основните новини идват от МВР. Желанието на Борисов да не прави резки смени в сектора сигурност, са свързани с неща, които знае, но не иска да каже. Имаше нещо, които остана недоизказано, което потъна в интриги. Тази ситуация не е лека, допълни Дилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5599 |15.06.2014 Едвин Сугарев в нова партия . 95| 11008 |14.06.2014 Сугарев: Прокуратурата е на ДПС; да е жив и здрав Станишев . 74| 10396 |29.05.2014 Едвин Сугарев: Всички дела срещу Цветанов са нагласени, прокуратурата се употребява политически . 31| 5158 |21.01.2014 Сугарев: Битката в БСП ще се води до унищожаването на единия противник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads