Реклама / Ads
9| 10557 |23.05.2018 АКТУАЛНО

Христо Иванов пред Фрог: Борисов иска да е любимият пудел на Путин

.
Бойко Борисов иска да бъде любимият пудел на Путин, но това да не се разбере в София. Този път обаче няма да му се получи. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред Frognews.bg по повод амбициите на ГЕРБ да възстанови проекта АЕЦ „Белене“.
 

„България продължава да няма енергийна стратегия, цялостна енергийна политика, която да гарантира конкуренция и модернизация, която да гарантира инвестиции от стратегически западни инвеститори, която да ни спаси от руската енергийна зависимост. Сега се връщаме към най-лошите години на енергийна дипломация, която всъщност представлява форма на активно съдействие от страна на българските власти за една енергийна колонизация от страна на Кремъл“, обясни Иванов.

 

По думите му обаче Борисов ще трябва да се яви на избори, за да получи мандат да управлява официално като „пудел на Путин“. Според него Борисов се държи като гимназистка, която отива на първа среща и не смее да съобщи новината вкъщи.

 

„Понеже днес той е имал поток на съзнанието, в който е казал, че не знае за какво е бил вчерашния протест (против строежа на АЕЦ „Белене“ – бел. ред), аз ще използвам вашата трибуна да кажа две неща. Първо протестът беше с много ясен призив да си подаде оставка, тъй като той никога не е казвал на своите избиратели каква политика ще води, дали ще изпълнява политиката даже не на БСП, а на Първанов, който вчера бе извикан да го оправдава пред Министерския съвет.

 

И второ, премиерът каза, че не можем да влезем в преговори за използване на това оборудване, без да се премахнали мораториума. Но добави каква цена са предложили иранците след такива преговори, спомняте си той направи визита в Техеран. Тоест това негово изказване включва взаимоизключващо се твърдение – от една страна ни е забранено да преговаряме, а от друга сме преговаряли с Иран. Очевидно Борисов е изплашен от протеста и от публичната реакция на намерението да се подмазва на Путин, като се връщаме към големия шлем на Първанов“, допълни Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13276 |16.05.2018 Д-р Горан Благоев пред Фрог: Руската и Цариградската патриаршии пагубно се съюзиха срещу обединението ни с МПЦ . 1| 9452 |08.05.2018 Боян Петров преди Шиша Пангма: Съдбата ще каже: Тоя много се отвори, я да го притисна малко... . 19| 18537 |30.04.2018 Октай пред Фрог: Борисов да го провъзгласят за народен артист, Пеевски ни върти познати номера . 3| 7295 |22.04.2018 Футболният гамен, ранил полицаи, сам се предал на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads