Реклама / Ads
26| 17478 |07.04.2019 АКТУАЛНО

Христо Проданов: Как може адвокат на ”Артекс” да е правосъден министър?!

.
Христо Проданов
„Апартаментгейт“ вече започва да слиза и на по-ниските етажи в управляващото мнозинство на ГЕРБ. Това показва, че „октоподът“ е обхванал абсолютно цялата държава“. Това заяви пред БНР депутатът от БСП Христо Проданов.
 

„Артекс“ се оказа фирмата на властта, която е продавала на хора с власт от ГЕРБ на ниски цени. Оказа се, че г-н Кирилов е част от правната кантора, която обслужва „Артекс“. Не си обяснявам как може да поемеш политическа вина – да смениш правосъдния министър, който си е купил апартамент от тази фирма, с адвоката на тази фирма. Струва ми се двоен аршинът“, коментира Проданов за новия правосъден министър Данаил Кирилов.

 

Искаме оставката както на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, така и на неговия заместник, категоричен бе депутатът. Той обясни това с факта, че от левицата имат съмнения за това, че заместникът му, който също е замесен в имотния скандал, реално може да разследва началника си. Той припомни, че още от самото начало са били против назначаването на Пламен Георгиев за председател на агенцията. С внесената подписка за отстраняването на Георгиев от БСП дават знак на управляващото мнозинство да поправи грешката си.

 

„Промяната, която беше направена миналата седмица в антикорупционния закон, е относно изискванията за ценза на председателя на антикорупционната комисия. Досега в закона беше посочено, че той трябва да има висше юридическо образование. Сега това отпада като изискване, просто трябва да има висше образование със степен магистър. Това е внесено като предложение и се обсъжда в комисиите, което естествено ще бъде прието. Това ни кара да мислим, че този, който са си набелязали да бъде нов председател на тази комисия, не отговаря на тези условия и затова те сега ги променят“, подчерта още Христо Проданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5384 |19.02.2019 Румен Христов за Фрог: Промените в изборния кодекс са отстъпление от демократичните завоевания . 5| 10988 |01.12.2018 Милка Христова: Рухнаха трите мита за управлението на ГЕРБ в София . 13| 14648 |14.10.2018 Проф. Иво Христов: В наведена поза сме 30 години, укритите доходи у нас са 50 млрд. . 3| 17713 |14.10.2018 Адв. Богданов: Изчакайте мотивите на Северин за убийството, Виктория може да е поръчана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads