Реклама / Ads
6| 5786 |28.03.2019 НОВИНИ

Христо Иванов поиска оставката на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев

.
Пламен Георгиев
Съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов поиска оставката на председателя на Комисията за придобиване и конфискация на незаконно придобито имущество (КПОНПИ) Пламен Георгиев. В началото на седмицата Фрог нюз показа на какви цени е купил двата си апартамента в елитни столични кватали. След това стана ясно, че данните за сделката се различават от тези, посочени в декларациите му.
 

В профила си във "Фейбсук" лидерът на "Да, България" подчертава, че Георгиев трябва "моментално да бъде сменен от човек, който с някакво минимално ниво на обществено доверие може да провери всички апартаментни казуси – от този на Цветанов до този на семейство Панови - и да отдели зърно от плява".


Повод за коментара на Иванов е скандалът с купените под пазарните цени жилища от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, министъра на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министрите на спорта и на енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов, както и от председателя на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов. Сделките за имотите са със строителната компания "Артекс", а след като се разбра за тях, всички политици подадоха оставки. Изключение прави само Вежди Рашидов. Вчера Цветанов уточни, че напуска парламентарните си постове, но не и партийните.


Според Христо Иванов по време на вчерашната пресконференция на Цветанов в Народното събрание, продължила повече от час, той показал, че знае, че "властта в България отдавна не е въпрос на формални позиции, а на контрол върху скритите машинарии на дълбоката държавност. И той запазва контрола си върху най-важната – корпорацията ГЕРБ, която произвежда "изборни" резултати и суджук в неограничени количества".


Съпредседателят на "Демократична България" подчертава, че в момента няма кой реално да провери имотните сделки на бившия вътрешен министър, тъй като "изборът на нов главен прокурор зависи от ненакърненото влияние на Цветанов в задкулисието". Иванов припомня, че и председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев също беше замесен в скандала с придобиването на жилища под пазарната стойност.


"Вместо да пазарят нов Цацаров по кюшетата, всички политически фактори, от Борисов, през Нинова до Радев, трябва да заявят ясни ангажименти за реформа на прокуратурата и ликвидация на репресивните характеристики на КПКОНПИ и специализираното "правосъдие", пише Иванов във "Фейсбук".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6636 |27.03.2019 Джамбазки поиска Местан да бъде разследван за национално предателство . 3| 3976 |26.03.2019 Христо Смоленов: Ромските гета са развъдник на тероризъм . 0| 4210 |23.03.2019 Отново тръгва делото за конфискация срещу Христо Бисеров . 13| 7001 |22.03.2019 Хр. Иванов: ВИП асансьорът ще остане част от бранда на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads