Реклама / Ads
0| 6116 |11.09.2016 АКТУАЛНО

Илияна Йотова: Никой няма монопол върху българите

.
Илияна Йотова
Не приех предложението за кандидат за вицепрезидент веднага, но бързо се настроих на тази вълна. Не очаквам лека кампания по няколко причини. Първо-изключително е опасна ситуацията в Европа. Второ-нямаме основния ни опонент. Той е енигма, той е в желанията на ГЕРБ. Сигурно ще ми стане по-лесно, като видя кой е срещу нас.
 
А що се отнася до компроматите-за 25 години хората се умориха от злобата. Общите ни интереси като нация са по-важни от всичко останало. Това каза Илияна Йотова по НТВ.

Г-н Румен Радев стартира с огромно доверие. Хората имат към него големи очаквания. На първо място е надеждата за промяна. Все още не е подредена кампанията. Очаквано по-жълтата страна на нещата ще съпътства цялата кампания. За тези повече от 7 години успях да погледна какво става в България и отвън. Страната можеше да има по-решаваща дума за процесите. Има огромна опасност страната ни да се превърне в периферия. Изразходваме пара в страната за удар с юмрук на управляващите, но тази енергия и сила не се чувства навън. Плевнелиев не беше издигнат за президент дори от собствената си партия. Отиващият си президент раздели хората в България.

Това е страшно. В България има региони, като смолянския, който е най-бързо обезлюдяващият. Плевнелиев нищо не направи. Онзи ден каза, че по въпроса с бежанците няма да има КСНС. Росен Плевнелиев няма да е център на нашата кампания.

Не беше ли редно преди Борисов да отиде в Турция да има консолидирана национална позиция. Кандидатурата на г-н Радев е много силна, няма да забравя нервната реакция на Бойко Борисов. Ясно е, че срещу Румен Радев ще се води кампания. Това показва слабост на нашите опоненти. Г-н Радев можеше да мълчи, да си стои там където беше, а не да казва, че авиацията е на земята. Някой трябва да изважда проблемите. Впечатли ме неговата смелост. Той много более за тази авиация. Нещо по милост да ти дават, това е унизително. Този човек имаше смелостта да каже: Стига толкова. Никой няма монопол върху българските граждани.

Не допускам премиерът да се отметне от думата си за Ирина Бокова и да я смени с Кристалина Георгиева. Преди няма и месец, Борисов написа писма до всички европейски лидери с молба да подкрепят Бокова. Ако в България трудно се говори за политическа чест, то нека да има мъжка чест, призова Йотова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3776 |10.09.2016 Йотова: Или оставаме в периферията на Европа, или ще имаме друго бъдеще, което да задържа децата ни . 0| 4367 |29.08.2016 Омбудсманът Манолова: Юзди на ЧСИ и монополите . 0| 4444 |18.08.2016 Йотова: Печелившата двойка на президентските избори ще бъде на БСП
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads