Реклама / Ads
14| 5821 |14.04.2015 АКТУАЛНО

Иван Бояджиев пред Фрог: Взривовете в Иганово са терористични атаки

.
Иван Бояджиев
Случващото се в Иганово за мен не са нищо друго, освен терористични атаки. Има всички елементи на тероризма. Това каза за Фрог нюз експертът по антитероризъм Иван Бояджиев.
 
На латински тероризъм означава всяване на ужас. Има ли го това в Иганово? Разбира се. Местното население е изплашено. Има материални загуби. Попречи се на производството. Това е достатъчно основание службите у нас да работят като за терористична атака. Становищата, че взривовете може и да са случайни, звучат абсурдно, допълни Бояджиев.


Според него военният завод в Сопот е най-добрия в бранша. Той е въоръжен с всички модерни средства, машини и добре обучени работници за утилизиране на снаряди. В много държави в Европа е забранено да се занимават с тази дейност. Например в Гърция има закон, която забранява утилизиране на всякакъв вид военни изделия, което означава, че тази дейност трябва да се извършва някъде на друго място. Истината е, че това е добре платена дейност и апетитна хапка за частни предприемачи с „големи” ръце, които искат да заграбят всичко. Много изгодна сделка е.

Сопотския завод е единственото добре направено и функциониращо предприятие за това. Скоро от Германия се предвижда да бъде внесена камера, в която да се осъществява утилизирането без намесата на човек. Вероятно има голям зор някои алчни ръчички да приватизират това производствено пространство на военните. Целта е то да не е към икономиката ни и да носи печалба за всички, а да може да отиде в частни ръце. Ако това се случи, не си мислете, че ще спре да гърми. За тези, които искат да заграбят сектора не е важен човешкия живот, а да има печалби. Сега тепърва този завод се стабилизира, имат вече много поръчки. Но се прави всичко възможно той да мине в частни ръце. Като се удря непрекъснато по един завод, държавата рано или късно ще се откаже от него. И целта на грабителите ще бъде изпълнена. После ще стане като в Горни Лом, Челопечене и Петолъчката, убеден е експертът.

Той обърна внимание и на начина, по който се наема охрана. Казват, че в завода е имало охрана, но на никой не стана ясно каква е тя. Вече знам как се наемат охранители по Закона за обществените поръчки. Избира се тази фирма, която дава най-ниска цена. Разликата между сопотски завод и другите е като тази между „Луфтханза” и дъщерната й фирма, на която се разби самолета, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5523 |13.04.2015 Великденски тапи по магистралите и пред София . 3| 5606 |09.04.2015 Ревизоро: Сливането на НАП и митниците е неизбежно . 9| 7816 |06.04.2015 Иван Рачев пред Фрог: На Кунева трябва да се забрани да се занимава със съдебна реформа, тя провали всичко . 13| 6960 |25.03.2015 Симеон Николов пред Фрог: И НСО върви към своя Лясковец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads