Реклама / Ads
10| 13009 |04.12.2016 АКТУАЛНО

Каракачанов потвърди новината на Фрог: Предлагал на Цветанов МВР

.
Красимир Каракачанов
Лидерът на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов потвърди новината на Фрог от петък, че е предлагал в тяхно правителство поста на министър на вътрешните работи и вицепремиер на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Канал 3.
 
На въпрос на Илияна Беновска дали е вярно, че той е ,,изкушавал” Цветанов да стане вицепремиер и министър на вътрешните работи Каракачанов отрече да го е ,,изкушавал”, а по-скоро е казал на шега, че Цветанов ще е перфектен за поста министър на вътрешните работи, след като ГЕРБ са категорични, че в рамките на 43-тото НС няма да подкрепят друг.

На въпроса на Беновска тогава кого щяха да издигнат за министър на вътрешните работи – Бъчварова ли - Каракачанов отговори, че има неща, които са коментирани със Симеонов и Сидеров, но не смята да ги споделя, а относно Румяна Бъчварова сподели, че е могла да бъде идеален министър за ситуацията, в която се намира България.

Третият за президент сподели, че около десетина са били имената, които са коментирали с Валери Симеонов, като възможни министри по съответните ресори, макар че вероятността те да вземат мандата е била точно 1 ден по негови думи, именно заради заявлението на Борисов, че няма да подкрепят никого. Каракачанов отбеляза, че са имали готовност за правителство с ясни приоритети, като смятат, че една част от министрите е трябвало да бъдат от ГЕРБ. Освен това правителство не би било възможно без участието на ГЕРБ.

,,Защо ГЕРБ Ви обвиниха, че гравитирате около БСП в някакви тайни договорки? Вие споменахте в едно предаване, че Петър Кънев от БСП би бил добър вицепремиер и министър на финансите – това означава ли, че сте разговаряли с него и сте мислили да го поканите, и предвиждахте ли хора от БСП в този кабинет?" попита Беновска.

 

Каракачанов заяви, че не е говорено с Кънев. ,,Ако бяхме приели, че правителството ще има 8 месеца живот или 12 месеца – редно беше в това правителство да има съгласие от всички политически формати."каза Каракачанов. Отрече да е говорено с Корнелия Нинова, но смята, че от БСП Петър Кънев е с необходимите качества. Гостът бе категоричен, че не биха поканили никого от ДПС нито от ДОСТ.

 

Относно Меглена Кунева сподели, че би могла да има отговорната задача да подготви домакинството на България за европредседателството.  На въпроса дали щяха да я махнат от поста ѝ на министър на образованието, Каракачанов отговори, че ,,неща като – щяхте ли, може би, ако – не съществуват, но мисля, че в образованието трябва друга реформа – реформа, която да подобри качеството на образованието,  да промени философията в основното и средното образование и т.нар. делегирани бюджети да изчезнат, защото те раждат неграмотност." Това се случва, защото всеки директор се бори учениците да фигурират в списъци, за да не бъде затворено училището, а бюджетите се изготвят според броя ученици.

 

Относно реформата в здравеопазването, Каракачанов каза, че не смята себе си за компетентен в тази тема, заяви, че щеше да се нагърби със задачата министър на отбраната, а на въпроса дали би искал да бъде вицепремиер отговори, че би бил никой, ако няма ресори. Определи Валери Симеонов като подходящ за министър на енергетиката, на базата на компетенциите си и най-вече тези, придобити през последните 2 години като ръководител на Временната комисия за разследване на ситуацията в енергетиката и Комисията за ,,АЕЦ Белене", или пък вицепремиер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4953 |04.12.2016 Каракачанов: Няма да подкрепим кабинет на реформаторите . 0| 4462 |03.12.2016 Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на България . 5| 11098 |02.12.2016 Само във Фрог: Сърбия пусна и въоръжени ловци да пазят границата с България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads