Реклама / Ads
10| 12704 |19.06.2018 АКТУАЛНО

Справедливо! Кметът на Войнягово в ”желязна круша”, Данчето с Нобелова награда

.
Кметът на Войнягово - горе вдясно...
Часове след проливния дъжд в София МВР и прокуратурата разкриха виновния за наводнените улици, метро, подлези, квартали, блокове, къщи, кръстовища и пр. Това е Тодор Танковски, прикривал се досега като кмет на с. Войнягово, Карловско.
 

Този тип поискал 200 лв подкуп, за да подпише концесия за инертни материали – чакъл, пясък, камъни и пр. Заради Танковски не са работили и трошачките, които да осигурят трошляк за ремонта на улици и булеварди в София. Кметицата Йорданка със сълзи на очи молила Войняговския сатрап да подпише, че да рахатясат столичани с ремонтирана и нова инфраструктура. Ама сатрапът останал непреклонен – искал си подкупа, макар че склонил и на 150 лв.

 

И в този сюблимен момент, сравним с онзи на Шипка, за който пише Вазов, с епичната корупционна далавера се заемат МВР, пловдивските служби, спецпрокуратурата, обикновената прокуратура, ДАТО, МАТО, КПКОНПИ, КОНПИР и пр. След задълбочено подслушване, следене, агенти на прикритие, сателитно наблюдение, спътниково разузнаване и картографиране в профил и анфас злосторникът е разкрит и закован. 24-годишният Тодор Танковски е арестуван, а Войнягово и София си отдъхнаха облекчено.

 

В тази и други връзки кметицата Йорданка е предложена за Нобелова награда за дългогодишни постижения в любовта към хората. Награда за лидерство пък ще получи от български ВУЗ, напомнящ сериала „Библиотекарите“, който пък отразява безпримерния героизъм на държавата по спасяване на читалището в с. Шипка.

 

Войнягово и кметът му са в основата на всички беди – вече е ясно. Спонтанна подписка на столичани настоява демонът да бъде държан в тъмница. Както и да му се приложат следните техники за добиване на истината: „вилицата на еретиците“, „плъх в корема“, „месинговият бик“, „люлката на Юда“, „проверка от НАП“, „прокурорски клиент в четири посоки“, „циментови обувки“, „желязна круша“ и др. Народът иска прокуратурата да даде извънредна пресконференция, а премиерът да запознае на изпроводяк еврогостите на европредседателството да последното европостижение на родните институции от процъфтяващия сектор "Сигурност".

 

Разкрита бе и друга, дълго пазена тайна: Тошко Танковски е бил независим кандидат за кмет, а Данчето – обратното. Тук е заровено кучето. Независимостта е лошо нещо…

Е, сега поне знаем кой е душманинът на София (защо не и на цяла България?! Ама наистина защо?!?!) и кой е спасителят. И ни олекна.

 

Льо Ге

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5329 |10.08.2017 Кметът на София посочи виновника за дърветата-убийци: Спекулации, които забавили сечта . 1| 16312 |01.08.2016 Хора от Трън за Фрог: Кметът заплашва свидетели за блъснатото дете . 12| 7214 |17.03.2015 Кметът на Каварна пред Фрог: Не ромите фалираха КТБ . 21| 10057 |30.09.2011 Кметът на Октопода се скри зад имунитета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads