Реклама / Ads
14| 11436 |06.01.2015 АКТУАЛНО

Б. Цветков пред Фрог: Корумпиран зам.-кмет става експерт в комисия в НС

.
Борис Цветков
Скандален зам.-кмет на София е станал експерт в транспортната комисия в парламента, сигнализира бившият депутат от БСП Борис Цветков. Преди 6 години имаше конкурс да се отдават транспортни линии в София. На него можеха да участват частни и общински фирми. Противно на правилата общинската и частните фирма така трябвало да нагласят нещата, че да „нема дъмпинг” и да има „хлеб за всички”, разказва пред Фрог нюз социалистът.
 

На срещата е зам.-кметът Велизар Стоилов, един от десните ръце на Бойко Борисов, Асен Добранов, тогава шеф на столичен „Автотранспорт”. На тази среща има запис, на който се чува как Стоилов казва: "Ти няма да играеш за тая линия или ще пуснеш еди-каква си цена". На общинската линия Общината плаща 2, 80 лв. за километър, на частните – 3,80 лв. Частниците искаха да имат леки линии – такива, които ходят до крайградските райони като Банкя, Панчарево. При това положение превозвачът не се интересува дали му е пълен автобусът. Плаща се на пробег. Другите участници са „Карат С”, чийто собственик Миролюб Столарски беше сътрудник в по-миналия парламент на комисията по транспорта, обяснява Цветков.

 

Наши съветници внесоха 39-минутния запис в ДАНС. Но в съда се реши, че няма достатъчно данни за престъпление. Миналата година се разбра, че общината е дала много пари на Миролюб Столарски и той дълго ще взема пари от нея. Съветниците на ГЕРБ убедиха обществеността и Общинския съвет да се вземе решение и да му се преведат 2-3 млн. и по взаимно съгласие да му се прекрати договора. Кадиев попита за какво му се дават толкова много пари. Отговорено му бе, че милион и 200 хил. са за лихва на парите, които сме му забавили по договор. Излиза 20% лихва на месец. Тогава Фандъкова призна, че е подведена и наказа двамата зам.- кмета Дончо Барбалов и Любомир Христов, разказва социалистът.

 

Той предполага, че Гроздан Караджов от Реформаторския блок е поканил Стоилов за експерт. На какво основание обаче не е ясно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 9920 |06.01.2015 Адв. Хаджигенов пред Фрог: Безпрецедентен грабеж е вземането на картините от КТБ . 58| 12516 |05.01.2015 Ген. Решетников: Българите не са предатели, изоставихме ги на САЩ . 11| 7479 |05.01.2015 Политолог пред Фрог: Санира се, за да се забравят дълговете и тока . 8| 6404 |22.12.2014 Политолог пред Фрог: Наложиха ни полупрезидентски режим; имаше приватизация на институции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads