Реклама / Ads
0| 8635 |10.07.2019 АКТУАЛНО

Колелото – оръжие срещу високото кръвно, известните въртят яко педалите

.
Ститаният за фаворит за премиер на Великобритания Борис Джонсън и Арнолд Шварценегер са фенове на колелото
15-20 минути каране на колело дневно е гаранция, че хипертонията ще стои далеч от вас. От високо кръвно страда поне една трета от човечеството, това води до инфаркти и инсулти. Карайте колело или въртете велоергометъра вкъщи и ще бъдете здрави. Категоричното твърдение е на проф. Джон Драйн, дългогодишен изследовател на хипертонията.
 

Според него хората се предоверяват на лекарствени препарати, но те невинаги дават очаквания резултат. Освен това влияят индивидуално, а лекарят, който ги предписва няма как да знае всички особености на отделния пациент.

 

Най-добрата алтернатива е колелото или велоергометъра. Въртенето на педалите гарантира нормализиране на кръвното налягане и поддържането на нормалните му стойности. Карайте поне 60 минути седмично в началото. След това въртете 15-20 минути дневно и това ще ви помогне осезателно.

 

Другият вариант е аеробиката. 30 минути упражнения на ден са достатъчна доза за здраве, кондиция и нормално кръвно налягане.

 

Третият по ефективност способ е да тренирате във фитнес залата. Вдигането на тежести и силовите упражнения трябва да са съгласувани с инструктор, а преди това задължително с лекар. Вариантът с фитнеса е за по-младите хора, а възрастните могат да тренират в къщи с гирички. Упражненията са свободни, но е добре да си изградите свой комплекс и да го повтаряте.

 

Известният руски кардиолог д-р Александър Стогов е направил примерна таблица за хипертонията. След 40-годишна възраст всеки 10-ти страда от високо кръвно. След 50 – всеки пети, а след 60 – всеки трети. Все по-често млади хора се оплакват от това заболяване, което е резултат от начина на живот през последните 20-30 години.

Според д-р Стогов нормалното кръвно налагане трябва да е в границите 140/90. Най-големият враг на здравето в това отношение е стресът. Следват злоупотребата с алкохол и различните стимуланти.

 

Карането на колело вече е предпочитано от много известни хора, които се грижат за здравето си. Сред най-големите фенове са Силвестър Сталоун и Брад Пит. Семейството на президента Барак Обама (2009 - 2017 гг.) редовно върти педалите. Президентът на Русия Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев също карат колело или тренират във фитнес залата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10490 |12.07.2018 НАТО праща съветското оръжие от страните членки в историята . 1| 7183 |03.02.2017 МВР откри колелото: Бие престъпниците с брошури и листовки . 3| 6306 |05.01.2017 „Амнести Интърнешънъл“: България продава оръжие на иракски бунтовници . 36| 8690 |05.04.2012 Юрген Рот: “Газпром” е оръжието на Кремъл срещу България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads