Реклама / Ads
0| 23339 |23.06.2010 АКТУАЛНО

Лятна академия по дерматология – всичко за пациента!

.
Доц. д-р М. Кадурина - Началник Катедра по дерматология и алергология, Военномедицинска академия и Проф. Gerd Plewig, MD, PhD, FRCP, Член на Кралска
Лятото дойде, а с него и проблемите, които може да ни споходят от въздействието на слънцето.
 
Немалко хора нехаят за премеждията от здравословен характер, които могат да им причинят дискомфорт и дори усложнения през летните месеци.

Слънцето не е безвредно и прекомерното излагане на слънчевите лъчи винаги носи някакви поражения, дори и човек в началото да не усети нищо. Още по-лошо е, ако човек допусне да изгори. Модата на лечението с кисело мляко отдавна е отминала, защото медицината през годините е напреднала толкова, че има противодействие за всеки дерматологичен проблем. Затова е непростимо да се излагаме на рискове. Както и да не забравяме, че кожата „помни” всичко, което се случва с нея, като последствията от това могат да проличат понякога след много години.

Тези и други теми бяха обсъждани от световно известни чужди и наши специалисти по време на Втората лятна академия по дерматология, проведена в София. Събитието е единствено по рода си не само в България, но и в Източна Европа. Този род изяви са обичайна практика в Европа, с което България се доближава плътно до световните стандарти в медицината.

Успехът на лятната академия надмина многократно очакванията на нейните организатори. „Важен е обменът на информация и мнения, както и дискутирането на последните новости в областта, с което да постигнем нов етап в качеството на медицинските услуги”, заяви председателят на Лятната академия доц. Мирослава Кадурина. Това се постига с обучението и сертифицирането на медицински специалисти от водещи демонстратори в света.”

На форума бяха представени медикаментите и медицинските изделия на водещи фирми, които са сертифицирани да упражняват своята дейност на българския пазар.

Лятната академия се състоя от лекционни заседания и от практически курсове, и именно практическата насоченост гарантира качеството на услугата към пациента. Практиката е насочена предимно към дерматолози, но също така и към козметици, представен от курса по камуфлажен грим, организиран с любезното съдействие на Avene и Couvrance. Председателят на събитието доц. Мирослава Кадурина заяви, че тази линия на поведение на всеобхватност на курсовете ще бъде доразвивана в следващите издания на академията.



Йорданка Фандъкова, кмет на София и ген. проф. Стоян Тонев, началник на ВМА

Това събитие дава възможност на българските дерматолози и особено на младите специализанти да се докоснат до световно известни величия като Andreas Katsambas, председател на Европейското дружество по дерматология и венерология, Gerd Plewig, патриархът на модерната ера в дерматологията и Christopher Griffiths, един от пионерите в създаването на моноклонални антитела, съвсем нов клас медикаменти в медицината с огромно бъдеще, и тяхното приложение в дерматологията. На това събитие присъстваха още много водещи специалисти в дерматологичната практика, доказали се отдавна в Европа и в света. Особено внимание трябва да се обърне на приноса на българските специалисти в световен мащаб. Проф. Николай Цанков отдавна е оставил своя принос в областта на псориазиса. Доц. Мирослава Кадурина със своите научни разработки и богат клиничен опит е всеобщо признат специалист в областта на акнето.

Особенно ценно бе участието на проф. Елена Обрешкова, която със своята любов към дерматологията дава пример на младото поколение. Тези специалисти са гарант за качеството на медицинските услуги в областта на дерматологията в България и поставят точно определени граници, вътре в които правата на пациентите са гарантирани.

Това мероприятие осъществи контакти между българските дерматолози, конкретно клиниката по дерматология и алергология към ВМА - София с ръководител доц. Мирослава Кадурина, и западните клиники, чиито конкретен израз са проекти, сключени между тях и без чиято финансова подкрепа научните проекти в България биха били невъзможни. Това е един гигантски скок към голямата наука, зад който стои месеци денонощен труд и усилия в името на една кауза изцяло насочена изцяло към пациента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5782 |22.06.2010 Свистящите български вувузели . 2| 6008 |21.06.2010 Щерката на съдия Пенгезов се отказа от имот в Приморско . 8| 9368 |21.06.2010 Али Агджа има син в Пловдив!? . 9| 6359 |18.06.2010 САЩ смъмриха ГЕРБ, били непредвидими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads