Реклама / Ads
4| 9990 |01.05.2010 АКТУАЛНО

"Листопад" и "Мисия Лондон" се харчели като топъл самун

.
четенето е удоволствие Източник: http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/
Световен рекорд на Гинес по групово четене на книги ще поставят любители на книгата днес.
 

Любителите на книгата у нас ще се опитат да покажат, че българинът обича да чете дори и в ерата на интернет. Група във Фейсбук се опитва да постави днес Световен рекорд на Гинес по групово четене на книги.

Ето и мотивацията на "идеолозите" : "Аз винаги съм вярвал, че обществото може да се промени най-вече чрез добри примери. А това може да се превърне в едно наистина положително събитие! :) Идеята е всеки да вземе някоя любима книга и да се съберем да почетем в Южния парк в София (главният вход откъм "Витошка"). Вярвам, че така ще докажем, че българинът всъщност е един високо културен човек. Така че нека заедно подкрепим тази идея, нека всеки покани своите приятели да се запишат за това събитие и нека успеем на 1 май тази година да поставим един изключително смислен и положителен рекорд. :) И нека с този рекорд да покажем на света, че България е способна и на положителни примери!"

Събитието има 7 130 потвърдили посетители.
Скептици обаче твърдят, че малцина от тях наистина ще се отзоват на идеята, независимо от топлото време. Още повече, че наскоро проведеният Ден на книгата показа, че българинът отдавна е загубил склонността си към четене за удоволствие.

Продавачка в книжарница пък сподели за Frognews.bg, че през последната седмица имало повишен интерес към книгата на Алек Попов "Мисия Лондон", а в последните няколко месеца романът "Листопад" на Решат Нури се харчел като топъл хляб. Интересът към двете произведения се дължал на успеха на българския филм и на кахърния турски сериал, който макар и да нямал много общо с литературния си първообраз, предизвикал интерес и към книгата. Романтични домакини се сетили, че на младини са чели друг роман на турския класик - "Чучулигата", който също докарвал много сълзи в очите им. Със сигурност някои от тях ще се присъединят към четящите тъкмо с някоя от посочените книги.

А вие тръгвате ли към Южния парк?

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11440 |29.04.2010 Шофьори искат онлайн проверка на контролните точки . 12| 8416 |28.04.2010 Активираха Амстердама ден, след като Борисов се прибра от Сърбия . 12| 6874 |27.04.2010 73-ма служители на НСО - агенти на ДС . 7| 16033 |26.04.2010 Чернобил - трагедия и престъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads