Реклама / Ads
5| 11436 |29.04.2010 АКТУАЛНО

Шофьори искат онлайн проверка на контролните точки

.
Сайтът MOBILE.BG инициира подписка сред водачите на МПС за бърз достъп до информация в интернет.
 

Заедно с книжката си всеки шофьор получава и талон с 39 контролни точки. При нарушение обаче на Закона за движение по пътищата и след издаването на законодателно постановление се отнемат определен брой от тях, но как обаче можем да проверим колко са ни останали е въпрос с повишена трудност. В нашата мила родина нищо не става бързо и лесно, особено щом е свързано с нечия администрация.

И щом ще е ходене по мъките, то задължително ще е дълго и мъчително мероприятие, свързано с чиновници, които ни препращат от врата на врата или от гише на гише. И ето как започва одисеята с проверката на контролните точки: първо отиваш до КАТ в работен ден и в подходящо време, нареждаш се на закономерно голяма опашка, попълваш една молба, заплащаш определената такса, от там те прехвърлят на друго гише и след като загубиш доста от времето си на обикновен гражданин, разбираш с колко контролни точки разполагаш. Трябва ли да споменаваме колко са „приветливи и усмихнати” служителките по гишетата и как „търпеливо” ти обясняват реда на нещата.

В България комуникационните технологии са достатъчно добре развити, човек се запитва дали не може по европейски да си въведеш в интернет ЕГН-то и номера на шофьорската книжка и да получиш желаната информация.
В контекста на всичко това стартира подписка за онлайн проверка на контролните точки от КАТ, инициирана от MOBILE.BG. Документът ще бъде депозиран в Министерството на вътрешните работи.

От 23 до 25 април в гласуването се включиха над 15 000 души, от които 99,4% са „за” въвеждането на такава услуга от КАТ. Предхождащият анкетата материал беше прочетен от над 55 000 потребители, което еднозначно подсказва, че хората се интересуват от проблема. Нормално е всеки да има онлайн достъп до броя и размера на всички наложени му наказателни постановления, глоби, фишове, контролни точки и т.н., посочват още организаторите, чийто медиен партньор е Frognews.bg.

Можете  подкрепите инициативата тук.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8944 |23.10.2009 Искате гей брак? Тичайте до Швеция! . 1| 15077 |12.06.2009 Преслава и Константин искат Мерилин в леглото си . 11| 5540 |12.01.2009 Световни медии искат достъп до ивицата Газа . 3| 8779 |06.12.2008 Стартира европейската онлайн библиотека Европеана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads