Реклама / Ads
30| 12085 |04.09.2020 АКТУАЛНО

Любомир Кючуков: Борисов се превръща в трън в петата на Европейския съюз

.
Бойко Борисов
По думите на бившия зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков Бойко Борисов и правителството започват да се превръщат в трън в петата на ЕС, включително на Европейската народна партия.
 

Той заяви пред Bulgaria ON AIR, че е имало много ясна позиция от европейските институции. По негови думи вчера е станала ясна позицията на Европейската комисия, на ЕП, както и позиция на Съвета на Европа, като и в трите случая те не са били ласкави към управляващите.

 

Той напомни, че Европейската комисия е настояла да не се използва прекомерна сила и да се спазва правото на протестиращите граждани.

 

Кючуков изтъкна и че Европейският парламент е формулирал информацията за изслушването на българското правителство в парламента като типичен пример на фалшива новина.

 

Според него Европа няма да се намеси в двустранен план.

Едва ли някоя от страните ще заема позиция, защото, за разлика от Беларус, България е страна членка на ЕС, но правителството няма подкрепа в Европа за своите действия, отбеляза той.

 

"В своята първоначална фаза конфликтът в България имаше геополитически измерения. След идването на Кристалина Георгиева в България и след посещението на американския посланик в Министерския съвет се получи процес на деполитизация. Битката си стана българско-българска. Това е причината големите западни лидери да мълчат, защото по времето на Орешарски посланици се разхождаха сред митингуващите и даваха много ясен знак, че държавата е ангажирана. Евродепутатите и журналистите не могат да ангажират държавите от ЕС. Те са се дръпнали малко назад". Така коментира настоящата ситуация международният анализатор и експерт по сигурност Боян Чуков.

 

Чуков посочи, че ЕК има критика както към нас, така и към Румъния, Словения, Италия и Малта.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8063 |31.08.2020 Ген. Атанасов: Основната цел на маневрите на Борисов е да не се стигне до служебно правителство . 49| 11369 |28.08.2020 Архимандрит Дионисий за ”Борисов 3”: Наглост, безпардонност, сатанинско зло . 59| 12107 |13.08.2020 Цветан Цветанов: Борисов няма да подаде оставка, подкрепям протестите . 28| 13255 |14.08.2020 Проф. Иво Христов: Статуквото се бетонира, предложенията на Борисов не са в дневния ред на протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads