Реклама / Ads
25| 7651 |14.07.2021 АКТУАЛНО

Мартин Димитров пред Фрог: Първо трябва съгласие по необходимите реформи преди въобще да се говори за правителство

.
Мартин Димитров
Не трябва разговорите да започват с персонален състав на кабинет, а с консултации за необходимите дълбоки реформи. Първо да се определят политиките, а после да се търсят хората, които могат да ги изпълнят. Това заяви за Фрог Мартин Димитров, преференциално избран за депутат с 4310 гласа или близо 11% от ”Демократична България”.
 

Такова обсъждане трябва да бъде направено, има време. Трябва да има консултации между Партиите на промяната. И те трябва да са по политики и дълбоки реформи. Като например за съдебната реформа, дигитализацията, подпомагане на малкия бизнес, прекратяване на корупционните практики и запушване на пробойните в бюджета и т.н. Например не може без съгласие по съдебната реформа да се продължи напред, каза още той.


Персоналният състав на правителството е следващата тема. И според мен трябва да се търсят експерти за министри, които да направят реформите, по които има съгласие. Предварително трябва да е ясно ресорният министър с какви реформи се ангажира и съответно ще трябва да отчете резултатите по тях. За да се направи успешно правителство, трябва да се работи по тази формула, обяснява икономистът.


Такива разговори задължително трябва да бъдат проведени между Партиите на промяната. Както публично заяви Христо Иванов "Демократична България" е отворена за тях. И те трябва да бъдат проведени. Това е ключов въпрос за държавата ни. Отговорността е огромна, хората очакват едно компетентно и сериозно правителство.


Аз съм сигурен за "Демократична България", че ще бъдем достатъчно отговорни, достатъчно конструктивни, но няма да отстъпим от необходимите важни реформи, смята той.


Партия на промяната означава ангажимент за нов път, спиране на корупцията, промяна на модела на управление, така че Парламентът да решава най-важните въпроси, а гласът на гражданите да се чува, категоричен е Мартин Димитров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 44767 |13.07.2021 Осман Октай: Трифонов отвори широко вратите на следващи предсрочни избори . 0| 4382 |13.07.2021 Кои са най-предпочитаните виртуални спортове . 33| 7197 |09.07.2021 Радев за санкциите ”Магнитски” пред конгресмени от САЩ: Това е ясен знак . 23| 14960 |09.07.2021 Преди една година! Народът този път поиска от себе си за себе си! /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads