Реклама / Ads
30| 13688 |14.06.2013 АКТУАЛНО

Метеж в ГЕРБ срещу Цветанов

.
Цветан Цветанов
Тиха революция назрява в структурите на ГЕРБ в страната. Макар че все още няма масово хвърляне на членски книжки, местни лидери тихомълком се опитват да се дистанцират от партията, която загуби властта.
 
Първите сигнали, че ледът се пропуква, дойдоха от Пловдив и Стара Загора. Под тепетата досегашният зам. областен управител и един от създателите на местната организация на ГЕРБ Георги Игнатов не само загърби партията, но и пусна кърваво писмо срещу лидерите си и най-вече Цветан Цветанов, съобщава Стандарт. Примерът му последва областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, макар че според ГЕРБерите той вече е бил изключен, преди да се разбунтува.


Всеки момент се очаква някои от нашите кметове също да зарежат отбора, признават под сурдинка силни фигури в ГЕРБ.

Недоволни ГЕРБери от цялата страна вече са организирали неформална среща в Стара Загора, научи "Стандарт". Напрежението в структурите по места е била основната тема на разговорите. 

Оставка на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и спешна среща с лидера Бойко Борисов. Около това искане са се обединили бунтарите, признаха участници в заверата. По ирония на съдбата именно Стара Загора стана и мястото, откъдето ръководството на ГЕРБ ще започне серия от обиколки из страната. В сряда вечерта Цветанов пристигна в Града на липите, за да разговаря с местната организация. Бившият МВР шеф обяснил, че ръководството на партията започва турне, за да разговаря по всички теми, които вълнуват местните структури.

"Ще бъде направен анализ на изборните резултати, на постигнатото, на онова, което трябва да бъде направено оттук нататък. Ще мобилизираме всички структури на партията и ще чуем мнението на всеки един човек. ГЕРБ е много силна партия, тя е може би една от малкото, които имат реален политически живот и реални структури. Не вярвам на внушения или предположения за разцепление", казал Цветанов пред старозагорци.

В началото съмненията за организацията на бунтарската завера паднаха върху бившия старозагорски губернатор Недялко Недялков. "Не съм организирал подобна среща, нали съм изключен", заяви обаче той. "Мога да се върна в партията само ако Цветанов напусне", отсече обаче Недялков още на прощалния си брифинг.
 

"Не знам за такава среща, но ако е имало, наши активисти не са участвали", отхвърли съмненията и общинският председател на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов. Според него напрежение в оглавяваната от него структура нямало. Христов смята, че излишно се драматизирал фактът, че кметът Живко Тодоров подаде оставка като областен шеф на ГЕРБ. "Той постави въпроса дали е удачно да съвместява двете длъжности още след като спечели кметските избори", твърди Христов. Вчера стана ясно, че Тодоров все пак остава начело на областната структура на партията.

"Изпълнителната комисия на ГЕРБ не приема оставката на Живко Тодоров.

Той е достоен и пое изключителна отговорност, когато бе номиниран за кмет", казал лично Цветан Цветанов по време на срещата. Зам.-председателят на ГЕРБ изложил и своя версия за резултатите от парламентарния вот. "Загубихме изборите в ромските секции, сред по-възрастните и сред най-ниските социални слоеве на обществото, където хората са податливи на популистки изказвания и лесно заработва един друг механизъм", заявил Цветанов. Спорен него политическите им опоненти са заложили на манипулациите и компроматите. Единственото, което ги обединявало в момента била омразата им към ГЕРБ, реваншизмът и противопоставянето. Цветанов отхвърлил твърденията на бившия областен управител Недялко Недялков, че е определил еднолично листата с кандидати за депутати на ГЕРБ в Стара Загора.
 

И припомнил, че подреждането е станало в присъствието на всички общински ръководители и кметове. Живко Тодоров пък заявил, че на изборите в областта е бил хвърлен огромен финансов ресурс от страна на БСП и ДПС. Доказателство за това били резултатите в ромските махали, тези две партии са взели близо 90% от гласовете там. "Знаем, че ще има натиск върху кметовете на ГЕРБ, но ние не се притесняваме, защото работим честно и съвестно. Ще вървим напред, защото нашата кауза се нарича Стара Загора", успокоил духовете Живко Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6584 |13.05.2013 Ройтерс: ГЕРБ ще се затрудни да си намери партньори . 23| 11737 |01.07.2012 Свидетелят Г. Цветанов: Зловещото хоро на престъпността може да заиграе в двора на всеки . 41| 6268 |25.01.2012 Съдийка обмисля да съди Цветанов за клевета . 107| 9644 |26.12.2011 Борисов: Дянков и Цветанов разпространяват вицовете за мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads