Реклама / Ads
1| 6566 |29.01.2020 АКТУАЛНО

Да би мирно седяло... Радев, Гешев, войната и едни наострени уши

.
Румен Радев и Иван Гешев
Телефон все ни свързва. Телефон ни дели. Докато Гешев подслушва и наостря уши…
 

Приятелка звъни от близо два часа. Няма да вдигна! Държавната измяна дебне отвсякъде… Това написа в личния си профил във Facebook първата дама на България - Десислава Радева. Изказването е по повод конфликта между Румен Радев и Иван Гешев и разпространените вчера разговори от прокуратурата, които предизвикаха огромен скандал. 


Малко контекст 


Прокуратурата в лицето на Гешев стреля по Радев и съобщи, че е поискала от КС тълкуване на някои текстове от Конституцията, отнасящи се до президентския имунитет. Това беше първата искра в буре, пълно с барут, която запали цял пожар само за няколко часа. Вчера президентът Радев поиска от прокуратурата да обясни защо е отправила това искане до КС и Гешев така и направи - разпространи СРС-та с предполагаемото участие на държавния глава и шефа на ВВС - ген.-майор Цанко Стойков. 


Пожарът пламна


Лагерите бързо се разделиха, позициите се групираха и така се появиха доста притеснителни разсъждения. Притеснителни, защото според анализатори е обезпокоителен факта, че прокуратурата подслушва действащ държавен глава за разследване на КПКОНПИ, което се отнася за период, в който Радев все още не е президент. И въпросът тук е - защо. 


Защото медийната атака срещу Радев продължава от години. Замесени бяха баща му, съпругата му и изобщо… Някой някъде не е доволен за нещо си. Но пък открито обвиняват президента, че подклажда институционална война. Случайност?


Нинова: Ако Радев беше послушен… 


Да беше мирно седяло, не би чудо видяло. Тъй са казали едно време хората, а особата на Радев сякаш доста подхожда на поговорката. И опозицията е изключително доволна от този факт. Защото откакто е встъпил в длъжност, президентът открито и без задръжки критикува управляващите и кабинета. И макар Борисов днес да заяви в МС, че правителството няма отношение в този скандал, ние няма как да не се питаме - какви игри се случват по високите етажи и как така изведнъж прокуратурата в лицето на Гешев (за когото подозираме, че е едно подставено лице) решава да погне определени хора и то по бързата процедура. 

 

Тръбата свирна!  Войната май започна.

 

Джесика Вълчева

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 12159 |28.01.2020 Прокуратурата разкри, че е погнала Радев заради съпругата му . 1| 6934 |28.01.2020 Балканите се тресат от мощни земетресения – 
заплашена ли е България? . 12| 15265 |28.01.2020 Илиян Василев: Искат да ви управляват хора като Гешев, които не са избирани от вас и от мен . 9| 6181 |27.01.2020 Около 40 души са пострадали от лютивия спрей на протеста пред МРРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads