Реклама / Ads
2| 18833 |03.09.2008 АКТУАЛНО

Направиха списък на най-малко крадените коли

.
Представлява ли колата магнит за крадците? Това е все по-често задаван въпрос от купувачите на автомобили. На мода излизат непопулярните коли и тези със сигурна защита, които по-рядко сe крадат.
 
Британското издание British Insurance Car Security Awards (BICSA) номинира автомобилите, които се крадат сравнително рядко. Както и причините за това.

В категорията на градските коли лидерството се държи от Skoda Fabia Elegance, Volkswagen Polo SE и Citroen C3 Exclusive. Тези автомобили са сравнително нови модели и не ги крадат, защото все още няма нужда от резервни части за тях. Освен това те не са толкова привлекателни с външния си вид и трудно се препродават.

Сред малките семейни коли победители са Audi A3, Ford Focus и Citroen C4 Exclusive.

Peugeot 407, Citroen C5 Exclusive и Volkswagen Jetta са признати за най-рядко крадени сред стандартните семейни автомобили.

auto1.jpgСписъкът на  неголемите луксозни модели се оглавява от Lexus IS, Jaguar X Type и BMW 3-а серия. Специално в България нещата са по-различни - БМВ-то е честа плячка на крадците, защото е търсен и харесван автомобил, отбелязват специалистите. То държи цена и застрахователите искат по-високи цени за пълно автокаско.

Лидери по малко кражби сред компактните миниванове са Mazda 5, Ford Focus C-MAX и Volkswagen Touran Sport.

Френското Renault Espace пък е самотно в класа на големите мултиванове.

Volvo C70, Mazda MX-5 и Saab 9-3 Convertible пък са лидери сред кабриолетите.

Най-непривлекателни за кражби след полуспортните автомобили са Peugeot 407 Coupe, Citroen C4 VTS, Porsche 911 Carrera и Mazda RX-8.

В категорията на джиповете челните места се държат от Volkswagen Touareg, Toyota Land Cruiser, Nissan Murano и Porsche Cayenne. При тези автомобили вече може да се говори за сигурни защитни системи. В България обаче крадците отново правят изключение, тъй като са регистрирани немалко случаи на откраднати Porsche , които са снабдени със спътникова проследяваща система.

В средния клас луксозни автомобили подреждането е Audi A6, Lexus GS и Jaguar S Type.

Сред баровските коли, наричани представителни челници са Mercedes-Benz S класса, Audi A8 и Volkswagen Phaeton.

 

Предлагаме ви забавно клипче, в което камерата е уловила ловки крадци, които се справят доста бързо със заключен Мерцедес.  Конструкторите, разбира се, не са виновни - просто автоджамбазите са много напреднали...

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9694 |03.09.2008 Светът все още е луд по „Лара Крофт” и „Супер Марио” . 4| 5307 |03.09.2008 Владимир Путин е най- влиятелната личност на света . 3| 5707 |03.09.2008 Тодор Колев и Радост Драганова са водещите на Dancing Stars по Би Ти Ви . 13| 11624 |03.09.2008 Руски сайтове: Пенсионери, преселвайте се в България, там е рай!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads