Реклама / Ads
0| 9352 |22.08.2022 АКТУАЛНО

Николай Слатински: Далеч по-важното е не кой уби дъщерята на Дугин, а какво ще последва

.
Николай Слатински
Преди 10-15 години на лекциите си, когато преподавах, анализирах, разказвах и цитирах Дугин, аз казвах на студентите си: Много силно се тревожа, че това, което Дугин пише, Путин ще започне да го мисли!
 

Постепенно обаче се оказа, че това, което Дугин пише, Путин ще започне да го прави!
Колебаех се да кажа ли нещо за смъртта на дъщерята на Дугин. Да, знам колко крайни, шовинистичи, расистки и русконацистки бяха нейните коментари – напълно в духа на баща ѝ, даже в някои отношения много по-вредни и по-опасни от неговите тези, защото тя бе симпатична девойка и можеше да възпали мозъците на множество млади руснаци. Независимо от всичко, тя е мъртва и ръката не ми се вдига да кажа нещо лошо. Смъртта ни пренася в други нравствени и ментални измерения. Особено когато е връхлетяла млад човек...


Не искам да спекулирам по темата кой е извършил атентата, който много по-вероятно е бил срещу Дугин, а не срещу дъщеря му.
Но е факт, че който и да го е извършил този атентат, това ще развърже ръцете за свирепа антиукраинска истерия и за безжалостно преследване на иначемислещите в Русия, даже не само иначемислещите, а въобще срещу всички, които не мислят и говорят това, което Путин иска те да мислят и да говорят.


И на мен веднага ми хрумна аналогията с убийството на Киров, но за нея вече писа Евгений Дайнов.
Който и да бе убил Киров – сталинските репресивни служби или един психически болен ревнивец, - започва безумен и безогледен терор: масово изтребление на хора в Съветския съюз, а най-вече унищожение, пускане под нож на всички, практически до един болшевики от т.нар. революционно поколение, съратници на Сталин, за когото вече съратник означава само и единствено съперник.


Така че убийството на Киров и да не беше извършено по пряка поръчка на Сталин, щеше със сигурност рано или късно да бъде извършено по задание на Сталин.
В този смисъл далеч по-важното е не кой уби дъщерята на Дугин, а какво ще последва след това зловещо убийство. И аз смятам, че убийството на дъщерята на Дугин,
т.е. на дъщерята не на някакъв маргинален дървен философ, а на личния философ на Путин, на концептуалния душеприказчик на Путин, на придворния идеолог на Путин, на свръхемоционалния вдъхновител на Путин може да положи началото на радикални сътресения и брутални процеси във висшите етажи на властта в Русия в частност и в обществените елити като цяло.


Ще напомня (вижте приведения линк), че анализирайки възможното развитие на процесите в Русия, още на 4 май като най-вероятен сценарий прогнозирах следния:
„35% вероятност: Извършване на чудовищна провокация, ужасен терористичен акт в самата РуZия, която да се припише на Украйна.»

 

Експертът по национална сигурност Николай Слатински, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6733 |04.08.2022 Проф. Слатински: Добре би било служебното правителство да нагнетява Чирен, а не страх . 18| 24970 |14.01.2022 Николай Хаджигенов: Зад оставката на Цацаров има гнусна задкулисна сделка . 15| 20385 |18.11.2021 Проф. Слатински: Политическият интерес е на Борисов, геополитическият на Ердоган, Герджиков-марионетчица . 7| 7846 |05.11.2021 Николай Милчев: Няма предизборна кампания, има илюзия за такава, фокуси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads