Реклама / Ads
3| 10078 |30.12.2010 АКТУАЛНО

Нова година в къщи, защо не?

.
Изпипайте детайлите, за да не се превърнете в слуги на празника
 
Мнозина от вас ще посрещнат новата 2011 година вкъщи. Не сте успели да организирате пътуване в чужбина или до някой планински курорт, приятелите ви също нямат алтернатива. Нищо по-лесно – поканете ги у дома и празнувайте до зори – в приятна обстановка и задушевна компания.

Организация по тържеството


Изисква се предварителен план, съгласуване на ангажиментите на всеки и справедливо разпределение на задачите. Покупки, меню и идеи – всичко уточнете навреме. На вас като домакини ви се пада честта да подготвите дома за предстоящия купон. Не са нужни особени усилия. Коледната украса вече е налице. Елхата и празничните лампички греят и ви напомнят, че наближава най-важният час – краят на годината, неизбежната равносметка и подобаващото настроение, с което ще посрещнете Новата. Гостите са избрани и с тях предварително сте уговорили часа на пристигането им. Със сигурност това са ваши близки и приятели, чиито вкусове добре познавате. Затова менюто ще е подбрано според техните предпочитания. Броят на жените и мъжете от гостите трябва да бъде горе-долу равен, за да се запази добрият баланс. Не канете само двойки. Какъв по-хубав повод от този да се запознаят ваши самотни приятели със свободни дами. Току виж открият своите бъдещи половинки.

Музика и ефекти

Традиционният вариант с домашен DJ е предпочитан от мнозина. Така музикалните вкусове на всички ще бъдат задоволени, а и ще се избегнат разминаванията в предпочитанията на някои от гостите. Подгответе подходяща палитра от дискове – с евъргрийни, популярни парчета, хитове от вашата младост и актуални песни. Не оставяйте избора си на любимото радио или на някой музикален канал. Все пак това е вашият споделен празник. Просто помислете каква музика ще се хареса на гостите ви. Вариант е да ги подсетите и те да донесат свои любими изпълнения. А пък и в ранните часове на Новата година, след първите няколко народни хора, май всеки започва да танцува под музиката, която звучи в алкохолен съпровод в съзнанието му.

Новогодишен декор

Помислете за място, което ще бъде вашият дансинг. За да бъде по-ефектен, можете да го осветите със светещо диско-кълбо. Вериги с мека светлина и изискани свещници със свещи ще се грижат за уютността на парти помещението. Изкуството често пъти се съдържа в детайла. Затова не бива да се подценяват цветята, балоните и други украси според случая.

Празничната трапеза

ще е централното място, около което ще се вихри празненството. Изборът на меню и напитки са въпрос на вкус и личен избор, но е най-добре да се придържате към правилото за златната среда. Да има достатъчно неща за хапване и пийване, но да не се получава излишна претрупаност. Не прекалявайте с тежките храни, с мазното и тестеното. Отново с предварителна уговорка може да уточните кой какви ястия може да приготви и да донесе за празника. Някои домакини са се „специализирали” в десертите, други – в салатите, трети – в изкусните туршии. Така няма да се натоварите излишно, пък и всеки ще оцени уменията на останалите гости на трапезата.

Да не скучаем на празника

За да не се превърне вечерта в разговори за „добрите стари времена” или пък да не допуснете неизбежното политиканстване на маса, помислете с какво да разнообразявате темите по време на празничната вечеря. Домакините могат да помислят за някакви интересни игри, които да привлекат вниманието на гостите и да внесат непосредственост и смях в общата атмосфера. Подходящи са кратки викторини с въпроси за обща култура, победителите в които да получат малки символични награди. Много настроение носи на новогодишната трапеза баница с късмети, които да звучат закачливо и нетрадиционно. Във всички случаи подготвените неща трябва да имат забавен характер и да са поднесени с чувство за хумор. За новогодишното празненство задължителен атрибут са фойерверките и ракетите.

Екатерина Петрова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8803 |24.12.2009 Мега Рок 2010 година се задава . 1| 7448 |30.12.2008 10-те най- подходящи градове за посрещане на Нова година . 1| 11475 |22.12.2008 10- те най - големи хуманитарни катастрофи на 2008 година . 5| 6060 |18.12.2008 Time определи Барак Обама за човек на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads