Реклама / Ads
1| 7447 |30.12.2008 АКТУАЛНО

10-те най- подходящи градове за посрещане на Нова година

.
Всеки мечтае да посрещне Нова година на ново и интересно място. Сайтът Hotelsbycity.net направи класация на 10-те най- интересни града в света, където може да изпратите старата и посрещнете новата.
 

 

Сидни, Австралия 

Едно от най-големите партита по случай Нова Година се състои в Сидни, Австралия. Милионите туристи дошли специално за празника, времето и самия темперамент на австралийците са достатъчни за едно незабравимо празнуване. Фойерверките на пристанището в Сидни са нещо, което заслужава да се види от всеки. Най-големият плюс да празнувате в Австралия е, че само с един полет може да се озовете някъде другаде и да празнувате Нова Година отново.

Ню Йорк, САЩ

Спускането на топката  на Тайм Скуеър е една от най-известните традиции на Голямата Ябълка. Нюйоркчани може и да са странна порода хора, но едно от нещата, които правят най-добре е да се забавляват. Наличието на легендарни клубове и ресторанти, както и постоянната поява на нови е достатъчна предпоставка за страхотно изживяване. За съжаление Тайм Скуеър се блокира в ранните часове на 31-ви и трябва да побързате, ако искате да празнувате там.

Берлин, Германия

Бранденбургската врата е сред символите на Германия и като такъв има специално място в сърцата на немците. Хиляди се стичат да празнуват Нова Година около нея. Въпреки, че в Германия зимата може да е малко студена, няма да усетите и помен от студ, заради всичките усмихнати хора около вас, а и гледката на украсената Бранденбургска врата ще ви остави без дъх.

Лондон, Англия

Ако искате да празнувате на улицата с всички останали хора, то Лондон е вашето място. Известният Лондонски парад привлича хора от целия свят. В него са включени местни герои, клоуни, различни групи и още много. Другите големи забележителности на града са Лондонското и Биг Бен, които предлагат едни от най-красивите гледки и зари, които може да намерите в Европа.

Торонто, Канада

Торонто предлага много различни начини, по които може да празнувате новогодишната нощ. Има огромен избор от клубове и ресторанти, особено в квартала на Развлеченията с неговите над 300 клуба. Празникът из улиците също не е за изпускане, там може да чуете някой от най-комерсиалните певци и музиканти. Празненствата продължават три дни с ослепителна заря на 31-ви.

Рио де Жанейро, Бразилия

Рио де Жанейро е града на карнавалите, а най-голямото шоу е в последния ден на годината. Вие и още няколко милиона души, които ще чувствате като най-добри приятели, ще седите на легендарния плаж Копакабана. Фойерверките ще ви оставят незабравим спомен. Всички заведения са пълни от обяд на 31-ви до малките часове на новогодишната нощ. Не се учудвайте, ако видите хора изцяло облечени в бяло, които мятат цветя в морето, това е ритуал, който ще донесе късмет на всички.

Токио, Япония

Празниците по случай Нова година в Япония траят цяла седмица и можете да срещнете празничното настроение навсякъде. За съжаление голяма част от туристическите обекти са затворени през тази седмица. Ще познаете настъпването на новата година по камбанния звън на храмовете в Токио. Денят след 31-ви също е много важен, тъй като това един от двата, в които императорския дворец отваря врати за посетители.

Лос Анджелис, САЩ

В града на ангелите купона тече целогодишно, но на Нова Година той ескалира до нови нива. Множеството ресторанти, клубове, дискотеки може да изглеждат примамливи, но това, което прави Лос Анджелис специален е Парада на Розата. В него има абсолютно всичко: водещ, групи, известни личности. Феновете на американския футбол ще бъдат очаровани от мача между колежите в Ел Ей.

Париж, Франция

Има две места, които обединяват туристите и местните -Айфеловата кула и Шанз-Елизе.  Тръгнете ли по Шанз-Елизе към полунощ ще пристигнете под Триумфалната арка и ще прекарате една вълшебна нощ окъпани в парижките светлини. Където и да отидете ще срещате хора, които пият вино и пожелават щастие на всеки, който може да ги чуе. Бъдете готови да получите множество целувки и прегръдки от новите ви приятели.

Дисни Уърлд, Флорида

Най- доброто място, където можете да прекарате Нова Година със семейството си. Само не си мислете, че само вие сте решили да прекарате празника там. В парковете на Дисни може да стане доста пренаселено, затова гледайте да не се изгубите. Всяко едно кътче предразполага към приятно прекарване на Нова Година, но като че ли хората най-предпочитат Острова на Удоволствията, който след полунощ се превръща в парад изпълнен с храна, пиене и весели хора.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7237 |13.07.2008 Сред 10-те най-хубави градове европейските хич ги няма . 1| 8940 |23.06.2008 10-те най-скъпи автографа . 0| 8616 |18.06.2008 В Съединените щати избраха 10-те най- добри филми в 10 жанра . 0| 5584 |07.04.2008 Британски сайт класира 10-те най-страховити психари в киното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads