Реклама / Ads
98| 7076 |08.03.2015 АКТУАЛНО

Орешарски: Защо ни е „Червеи”, като протестиращите сами ни докладваха?!

.
Пламен Орешарски днес се занимава със студенти
Днес виждаме по-голямо задкулисие. По ирония на съдбата най-големите критици на тройната коалиция бяха принудени да правят четворна. Това каза бившият премиер Пламен Орешарски за сегашните управляващи.
 

Заемът е презастраховка. Прекалено голям е. Значително по-малко цифри ще свършат работа. Аз нямам дългове, не обичам. Дългът ни от 1 милиард беше, за да изплатим субсидиите на фермерите. Критиците, които протестираха тогава срещу този дълг, сега мълчат, обърна внимание Орешарски в предаването "Денят започва".

 

Дълг се рефинансира с дълг. Така е. Не пледирам да не се взема изобщо дълг. Но парламентът подписа чек, без да гледа сумата. Финансовият министър много бързо се съгласи, че 2 милиарда не са му нужни. Ако беше погледнал по-надълбоко, щеше да намали още повече сумата, убеден е финансистът.

 

Още в началото мандата имаше напрежение между БСП и ДПС. След европейските избори беше още по-трудно да се работи, имаше скърцане между партиите, призна Орешарски.

 

Нямаше за какво да подслушваме протестиращите,тъй като част от тях донасяха информация.  Не съм упражнявал натиск върху шефа на ДАНС.

Влияние имаше и на двете партии в ДАНС, които подкрепяха кабинета. Вътрешният министър беше много ентусиазиран и това му направи лоша шега. Той  опита да представи разработката „Червеи” като разработка срещу протестиращите, коментира скандала с подслушването експремиерът.

 

Бях изненадан от Путин за отказа си от „Южен поток”. Русия работеше до последно. Седмица преди Путин да спре проекта, Барозу ми каза, че има стартирала наказателна процедура. Аз се съгласих с нея, всеки на мое място би го направил. Орешарски отрече, че с тримата американски сенатори са говорили изобщо за проекта. Темата била Украйна, увери бившият премиер. Той похвали енергийният министър Теменужка Петкова и заяви, че следвала неговата политика. 

 

На въпрос с какво се занимава сега, Орешарски отговори, че се е посветил на преподаването. „Готвя се за лекциите всеки път, въпреки че имам 30-годишен опит. Студентите ме изненадват с въпросите си. Задават по-умни въпроси от нас, когато сме били като тях”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 10016 |09.02.2015 Ген. Петров за Фрог: Защо документите на Местан са подхвърлени на Методи Андреев? . 15| 5284 |03.12.2014 Защо бе важно Путин да се обади от Турция за "Южен поток" . 35| 6269 |02.09.2014 Р. Кънев: Скандалът е, защото ДПС ни смята за опасни . 69| 15759 |15.01.2014 Защо се провали българският преход?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads