Реклама / Ads
31| 7959 |28.05.2010 АКТУАЛНО

Пак провал на Евровизия, Миро съзря политически вот

.
Българската песен, изпята от Миро, се провали на Евровизия. „Ангел си ти” отпадна и не стигна финалната права. Миро бил толкова огорчен, че поискал веднага да си тръгне за България. Нашите били разочаровани и от очевидното толериране на някои от участниците за сметка на други.
 

"Това винаги е било политически вот. Не разполагахме с достаъчно пари, това трябва да си го кажем", обясни след провала Миро пред signal.bg.

От нашата група се крласираха Турция, Армения, Грузия, Дания, Румъния, Израел, Азербайджан, Кипър, Ирландия и Украйна.
Евровизия е е дно от най-големите и скъпи продуцентски музикални събития в света.

За пръв път на всеки от трите живи спектакъла зрителите могат да гласуват още по време на първата песен и до 15 минути след изпълнението на последната песен.

Миро се представи подобно на футболистите ни от националния отбор по футбол: играли уж добре, но паднали. Това бе коментарът на известен български композитор, който не пожела да съобщим името му. Според него нашата песен обаче не била по-скучна от останалите, дори ги превъзхождали в много елементи. Изпълнението на Миро също било на добро ниво. Като особено досадни и слаби той определи песните и изпълнителите от Турция, Израел, Грузия и Армения.

Заслуга за класирането на финала имат и диаспорите извън страната, а българската очевидво не е патриотично настроена.

И тази година най-активни са страните от бившия Съветски съюз, които с участието си в Евровизия сякаш избиват комплекси от дългогодишната изолация, коментират наблюдатели.

Най-големи шансове за спечелване на тазгодишния конкурс, според букмейкърите, има Сафура Ализаде от Азербайджан. Тя изпълнява песента „Кап-кап”. 10 милиона долара е струвала подготовката на екипа от Азербайджан за Евровизия според сайта newsdozor.ru. Ализаде, единствена от всички участници била настанена в най-скъпия хотел в Осло, едва ли не в президентския апартамент.

Общо домакините от Норвегия са похарчили 17 милиона за финалите на конкурса тази година. Миналата година в Москва шоуто е коствало 30 милиона долара на организаторите.

Според запознати Миро и компания са разполагали с около 10 хил. евро за своята подготовка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5880 |22.06.2008 Бареков се жени, Германия нападна СССР, Миро свири Шостакович . 1| 5448 |29.05.2008 Щастливите хора са по-здрави и миролюбиви . 8| 18362 |12.07.2007 Мистериозното „тату” на Цеци Красимирова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads