Реклама / Ads
1| 6794 |02.05.2013 АКТУАЛНО

Празник на добрината във Велико Търново

.
„България си ти!“, Българската хранителна банка и „Холидей Хироус“ и днес даряваха добрина и светлина в домовете на бедни български семейства. Социално слабите хора получиха празнични хранителни пакети.
 

Инициативата „И добрината воскресе!“, която започна на първи май в региона на Кюстендил, днес продължи и във Велико Търново. За разнасянето на храните помогнаха свободните ездачи от мото клуб „Хазарт“ в града.
 
„Вярата е спасението за българите в тези бездуховни времена, защото дори и след векове на робство, сме запазили вярата и традициите си! В тези светли дни, нека изгоним лошите мисли и бъдем сити и усмихнати!“, апелира Димитър Куцаров, председател на „България си ти!“. Той обясни, че организацията помага не само по празници, а постоянно се грижи за нуждаещите се. Благородната кауза бе подкрепена от кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Заедно с организаторите, той посети и връчи хранителните пакети на семействата.

„За първи път правим такава кампания във Велико Търново, но тя ще стане периодична“, каза пък свободният ездач Анатоли Николов,  който е и учредител на „Бъгария си ти“. Той обясни, че семействата, които получиха пакети с храна, са подбрани предварително от общинската социална служба. „Искаме да покажем, че мотористите не са хулигани, а хора с гражданска съвест”, допълни рокерът.

Целта е да се върне надеждата на българите и да не остане празна трапезата на клетите семейства в навечерието на Възкресение Христово. Пакетите с продукти включваха козунак, питка, ориз, млечни и месни деликатеси, солени и сладки лакомства и великденска украса. Малчуганите обаче най-много се зарадваха на вкусните царевични пръчици „Зайо Байо“, които бързо-бързо отвориха.

Първата акция се състоя вчера в Кюстендил. Там хранителните продукти достигнаха до сиромасите се с помощта на кмета на общината Петър Паунов и на мото клуб „Осоговски ездачи“. Сред семействата имаше, както млади многодетни родители, така и възрастни хора. Незрящият дядо Методи не е получавал подкрепа от никого и живее в пълна мизерия. А гласът му трепереше, докато отронваше от устата си : “Благодаря!” и “Бог да Ви благослови!”. „Благодарение на „България си ти!“ ще посрещнем празниците по-добре, сити и усмихнати“, коментира млада майка на три деца.

Очаквайте добрини и утре - от Казанлък и Павел баня. За да достигне храната там до бедните, помагат мото клубовете “Змейовете” – Павел баня и „Черните рози“ – Казанлък.

В този свят ден – Велики четвъртък,  нека всички бъдем сити. И добрината воскресе! Празнувайте!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8660 |08.04.2013 Маргарет Тачър промени облика на Великобритания . 79| 11013 |23.11.2008 Във Великобритания е по-зле, отколкото в България . 6| 6069 |13.09.2008 Националният флаг във Велико Търново окачен като за война . 4| 6008 |09.09.2008 МОН връща оценките за поведение в училище навръх соцпразника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads