Реклама / Ads
0| 8507 |22.06.2009 АКТУАЛНО

През трудностите, към звездите

.
Випуск 2009 на частна гимназия Златарски Източник: Неделчо Хазърбасанов
IB World School - Частна езикова гимназия „Проф. д-р В. Златарски” изпрати 10-ия си випуск.
 

55 дипломанти на една от най-елитните частни гимназии у нас получихa своите дипломи на официална церемония, която се състоя в двора на училището. Сред гостите на събитието беше д-р Владимир Атанасов (бивш министър на образованието), родител на дипломант на Гимназия Златарски, Випуск 2008. Поздравителни адреси към преподавателския екип и успешно завършилите ученици изпратиха министър-председателят на Република България Сергей Станишев и вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев.



Всички ученици изглеждаха изключително горди и щастливи, че завършват именно това училище. И това е така, защото благодарeние на своите учители и директорката – г-жа Цветана Кардашева всеки един от тях притежава собствена идентичност, изградено самосъзнание и може без никакво съмнение да се чувства приобщен към европейските ценности. А също и заради факта, че от Гимназия “Проф. д-р В. Златарски” те излизат с модерно образование и високи академични резултати. И въпреки трудностите, им се отваря път към звездите.



Доказателство за наистина високия стандарт на обучение в частна Гимназия Златарски е, че близо 99% от завършващите всяка година ученици, веднага биват приети в елитни световни университети, където продължават образованието си в желаните от тях специалности.

Още в деня на дипломирането си две момичета, първенци от Випуск 2009, знаеха къде ще продължат висшето си образование, защото вече имаха повече от едно предложение. Мария Василева, сподели пред frognews.bg, че е изключително горда да завърши именно Гимназия Златарски. Според нея “това училище е много по-добро от други български училища, защото дипломите му се признават в повече европейски страни и защото отваря уникално много възможности за прием в елитни университети”. В персонален план, за Мария много важна се оказала подкрепата на учителите през годините, която те непрекъснато предлагат на своите възпитаници, а заедно с нея и грижите, помощта да се усвои не само учебния материал, но и да се провокира израстването на младежите като личности.



Според Мария Василева, българските ученици са много надарени и талантливи и не отстъпват по възможности на своите чужди връстници. Тя самата вече е избрала Калифорнийския университет (въпреки възможността да учи и в Кембридж, Англия) и е 100-процента убедена в различността на условията и възможностите, които се отварят пред нея. Мария Василева е готова да се посвети на инженерството и бизнеса едновременно и да се реализира като специалист.

До месец - два, като Мария ще направят и останалите 55 дипломанти от 10-ия випуск на частна Гимназия Златарски, която вече 14 години не спира да бъде гаранция за модерно образование и високи резултати.



От 6 години гимназията работи по програмата International Baccalaureate, като успешно интегрира системата на международното образование и българската образователна система.

Днес Гимназия Златарски е с репутацията на доказало се международно IB училище и е част от групата на международните училища по света.

Учениците от петия випуск, завършили програмата International Baccalaureate, продължават традицията за постигане на високи изпитни резултати по критериите на програмата. Средните показатели на IB дипломантите на Гимназия Златарски – IB World School и тази година са съизмерими с тези на IB учениците от целия свят, а в някои области значително ги надвишават.



Обучението на българските и чуждестранни ученици в Гимназия Златарски – IB World School се води на английски език с учебници и помагала на IB Diploma Programme. Преподавателите имат международен опит и IB квалификации. Гимназия Златарски гарантира на учениците си усвояването на английски език на високо ниво, развитие на способностите им в конкурентна среда, както и възможността да определят бъдещите си перспективи за реализация и избор за продължаване на образованието си в страната или в чужбина.

Завършилите ученици получават две дипломи – българска диплома за средно образование на езикова гимназия и международна на International Baccalaureate.

Международна гимназия Златарски е изборът на талантливите и мотивирани ученици от 8 до 12 клас, които търсят качествено обучение, носещо признание в света и в България. Учениците, избрали да учат 11 и 12 клас по IB Diploma Programme, получават предуниверситетско образование на международно ниво.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5472 |30.12.2008 Архитектурата е абсолютен първенец в модата през зимата . 7| 6270 |14.11.2008 Модните страсти през ноември . 10| 6852 |20.10.2008 България и българите през погледа на чуждите медии . 8| 5302 |06.10.2008 „Приказка през едно поколение” в къщата на ХИЛД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads