Реклама / Ads
12| 8110 |28.08.2019 АКТУАЛНО

Проф. Александър Маринов: ГЕРБ са амортизирани, хората искат нов кмет на София

.
Проф. Александър Маринов
В момента не виждам какво може да донесе СДС на ГЕРБ, заяви пред БНР политологът проф. Александър Маринов по повод сключения вчера съюз между двете формации за местните избори.
 

ГЕРБ искат да преодолеят впечатлението за изолация, защото наистина те нямат реални партньори, още повече в техния идеологически сектор: „Партньорството за консумиране на властта вече е нещо друго… Приносът на СДС е толкова малък, че не може да бъде регистриран с научни инструменти.


Така политологът проф. Александър Маринов коментира пред БНР сключения вчера съюз между ГЕРБ и СДС за местните избори.

 

„БСП няма да издигне самостоятелен кмет, те отиват към вариант, който им дава по-големи шансове за спечелване. За съжаление в момента БСП нямат такъв кандидат, който е достатъчно силен, за да може да спечели“, смята политологът.

 

„Според мен ситуацията е много по-сложна, отколкото изглежда. Защо смятаме, че непременно балотажът ще бъде между Манолова и Фандъкова? Десницата има сериозна електорална сила в София, ако се мобилизира, ако успее да покаже политическия потенциал на своя кандидат (арх. Игнатов – бел.ред.), който е интелигентен човек и си разбира от работата. Не бива да отписваме десницата, нищо че изглежда по-слаба последните години“, допълни той.

 

И посочи, че нищо не е предрешено в София: „ГЕРБ са изключително амортизирани и една много голяма част от хората желаят на всяка цена да ги няма, да се махнат, а кой ще дойде, вече не мислят. И това показват последните изследвания. Вече 60% искат нов кмет на София“.

 

Според него т.нар. "градска десница" не е някакво елитно бутиково политическо начинание – тя трябва да може да стигне до хората, а не може поради различни причини.

Ако ГЕРБ изгубят битката за София, това ще бъде краят на края – началото на края е започнало, категоричен е проф. Маринов: „Всяко нещо си има край на този свят, вместо да се опитва да твърдят, че са политически безсмъртни, ГЕРБ би трябвало да мислят за други неща.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8119 |07.07.2019 Проф. Нели Огнянова: БНТ няма да е независима и безпристрастна при Кошлуков . 21| 7971 |22.06.2019 Проф. Овчаров побългари Дракула, Белград твърди, че е сърбин, а Румъния се смее . 16| 16140 |09.06.2019 Проф. Татяна Дронзина за Фрог: Моля, пишете джихадист без кавички . 11| 10091 |18.05.2019 Проф. Н. Радулов: Безпрецедентна акция, затова ще събираме трупове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads