Реклама / Ads
0| 16820 |07.04.2022 АКТУАЛНО

Прокуратурата влезе във филмовия бизнес с ролята на Мара Оплаквачката

.
След като даде сериозна заявка за участие на политическата сцена, от днес прокуратурата влезе с гръм и трясък и във филмовия бизнес. Повод за този извод ни даде ведомството на Иван Гешев, което тази сутрин ни събуди с гръмката новина, че магистрат от специализираната прокуратурата е намерил в шкафчето си плик, а в плика - куршум с послание.
 

За обикновените хора, които никога не са имали вземане-даване с правосъдната ни система, номера със заплахата може и да мине. Но за запознатите с нравите в обвинението, това е треторазряден холивудски сюжет. На първо място възниква въпросът как “неизвестният терорист” се е добрал до стаята на въпросния прокурор, за когото  усилено  се твърди, че е острието на Гешев- зам.-шефа на “спеца” Ангел Кънев. Той бе охраняван от "Бюрото за защита на свидетелите" още, когато се намираше под шапката на главния прокурор. Минава се през контроли само с чипирана карта. А е съмнително наш прокурор да е в полезрението на агента Борг...

 

Първото препятствие са скенерите на входа на сградата, през които и пиле не може да прехвръкне, без да мине през щателна проверка. Юристи се шегуват, че през бариерата с куршум в джоба може да се “промъкне” незабелязано единствено Гешев. На него само му козируват. Отделно от това коридорите и стаите са опасани с видео техника и сензори, върху която има 24 часов мониторинг. А си пр…ал, а са те надушили.

 

Зоната, в която се намират кабинетите на самите прокурори на втория етаж, пък е абсолютно недостъпна за външни лица. Опитайте и ще се убедите. Ако не разполагаш с карта с чип, посмъртно няма как да се добереш до "златните шкафчета" със секретни папки. Достъпът е сложен дори за самите обвинители, които и до тоалетна ходят с карти.  

“Заплахата” се превърна в основна тема за магистратите, докато си пият сутрешното кафе. Смях и ирония предизвика у тях съобщението, че смъртоносното послание е отправено с изрезки от вестници. Сюжет, който до този момент се смяташе, че е застинал във времето на Агата Кристи. 

 

Истината е, че в самите среди на прокуратурата гледат с огромно подозрение  на заплахата, особено по начина, по който се съобщава, че е направена. Юристи припомнят, че “спеца” не се слави с приключили в съда дела срещу мафията. Нещо повече - през последната година, докато текат обсъжданията за закриването на ведомството, разследванията на практика са почти замрели. Така, че логичният въпрос: Кой има интерес от подобни послания? - увисва като прани гащи...Защото външен човек няма как да стори това.

 

Факт е, че през последните месеци Гешев и хората му се опитват да насочат прожекторите към себе си чрез открита война с МВР и всички други институции от изпълнителната и законодателната власт. Пишат писма и жалби до всички европейски институции, хвалби с гръмки отчети за собствената си дейност, медийни изяви, организирани атаки през неудобни медии и т. н.

 

Именно затова новината за заплахата се възприема по-скоро като предварително скалъпена манипулация, отколкото като нещо реално. Историята е много постна, липсва дори малко въображение. Да бяха се посъветвали със Стивън Кинг или Куентин Тарантино - поне щеше да има мистерия, страх и мноооого кръв.

 

Но нашата прокуратура толкова си може. Което напомня за народната приказка със счупената стомна... В ролята на Мара Оплаквачката влезе говорителката на Гешев Сийка Милева. Женицата обясни, че заплахата била отдавна и вече цяла година прокурорът-мишена ходел с охрана.

 

Възниква логично питане: Защо точно сега, когато предстои гласуването за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда се огласява криминалният сюжет? Досега, когато имаше някакви залахи за Борисов, Ива Митева, като шеф на НС и други, обвинението бързаше да се похвали как хвърля всички сили за ракриване на злите сили. А в този случай си е траела толкова време, но  когато го оповестява, съобщава само три думи - болнично заведение, кръв и чужбина? Смешно и жалко.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 49842 |21.03.2022 Прокуратурата явно ни взима за будали. Ама много греши! . 7| 7444 |12.02.2022 Проф. Даниел Вълчев: Няма как да заобиколим прокуратурата, тя не е само гл. прокурор . 33| 9276 |15.12.2021 Асен Агов: Прокуратурата си мълчи и покрива мръсните руски пари у нас . 20| 44664 |06.12.2021 Георги Атанасов: Шайката и прокуратурата готвят мека „гражданска война“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads