Реклама / Ads
0| 13752 |14.06.2022 АКТУАЛНО

Радостин Василев: Тошко Йорданов е професионален лъжец, Слави е омаскарен авторитет

.
Радостин Василев
„Тошко Йорданов е професионален лъжец”, заяви бившият министър Радостин Василев, коментирайки думи на Йорданов към него за проверка на спортен имот. Василев предположи, че лидерът на парламентарната група на ИТН ще потърси адвокати, за да го съди. „Ние защитаваме Тошко Йорданов по делото срещу Татяна Дончева и по други дела, ще трябва да търси други адвокати”, коментира министърът.
 

Аз винаги съм бил лидер, защото един омаскарен авторитет не е авторитет. Говоря за Слави Трифонов, това отговори Василев на въпрос дали е лидер на напусналите ИТН депутати.


Радостин Василев заяви, че ИТН има един проблем и това не е Слави Трифонов, а Тошко Йорданов. Той единствен отказа да направи тест за лоялност, който включва в някои случаи и детектор на лъжата, заяви още Василев пред bTV.

 

Татяна Дончева написа на бележка 500 к. Не съм казвал “предложи ми”. Тошко Йорданов го прие като предложение. ИТН има един проблем и това не е Слави Трифонов, а Тошко Йорданов. Ние го осъзнахме отдавна. Той е ненавиждан заради арогантното си поведение, заради грубия си език, арогантното поведение, заради нелицеприятния начин, по който изглежда - това не е нормално. Депутатите на ИТН са в ада”, подчерта Василев.

 

Христинка Иванова е депутат от Плевен, когато аз напусна министерския пост и се върна в парламента, тя ще напусни. За това ѝ казвам, че ще ѝ пратя юристи, това обясни Радостин Василев по повод обвиненията, че заплашва народната представителка. Той добави, че дава нареждания на Иванова, както прави и с други представители на местната организацията на ИТН. Василев заяви, че като адвокат много внимава и със сигурност няма как да бъде обвинен в заплаха и изнудване.

 

В 47-ото НС депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството, каза още министърът на спорта в оставка и напуснал ИТН.


Бях взел решението 10 минути, след като разбрах, че Слави Трифонов оттегля своите министри. В знак на лоялност, тъй като тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и съдбата ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих много внимателно какво искам да направя, бях готов да го направя и сам, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и много други в НС обмислят да напуснат парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне, добави той.


Много неща са ме притеснявали - от това, че г-н Трифонов не се появи никъде и никога, до това, че не познава своите депутати, до това, че се появиха хора в листите през април и юли, които имат определени обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати чрез листчета от ръководството на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на ръководни постове, каза още Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9356 |03.12.2021 Делото на Асен Василев срещу Тошко Йорданов започва през април . 6| 15264 |13.09.2021 Илиян Василев: На света няма политик или пиар, които да изчистят или прикрият срамотите Борисови . 19| 15168 |21.08.2021 Илиян Василев: ИТН трябва да потърсят подкрепа, а не да чакат някой да им я даде . 15| 38869 |29.07.2021 Любо Кольовски: Кой и кои има интерес от пубертетните действия на Тошко Йорданов?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads