Реклама / Ads
14| 10629 |18.03.2018 АКТУАЛНО

Руски дипломат: ”Новичок” е от британска лаборатория, Лондон: Русия има запаси от отровата

.
Постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов заяви в интервю за Би Би Си, че нервнопаралитичното вещество, отровило бившия руски разузнавач Сергей Скрипал, може да е дошло от британска лаборатория, предаде Асошиейтед прес.
 

В излъченото днес интервю Чижов допълва, че Русия не разполага със запаси от химически оръжия и не стои зад отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия.

 

Пред Би Би Си той заявява, че само на 12 км от Солсбъри, града, където бяха открити Скрипал и дъщеря му, се намира Портън Даун, британски обект за изследвания в областта на химическите оръжия.

 

Руското посолство в Лондон съобщи, че британските власти са отказали да предоставят на руски представители достъп до Скрипал на основание, че той е техен гражданин, съобщи ТАСС.

 

Поискахме консулски достъп до Сергей Скрипал със същата нота, с която поискахме и до дъщеря му, но ни бе отказано, заявиха от дипломатическото представителство.

 

"Лондон има доказателства, че Русия е имала запаси от вещества като използваното срещу Скрипал и дъщеря му". Това заяви британският външен министър Борис Джонсън, цитиран от "Асошиейтед прес" и БТА.

Припомняме, че Русия обвини британците, че са произвели химическата отрова, с която беше атакуван Сергей Скрипал. Посланикът на Русия в Европейския съюз каза по обществената телевизия във великобритания, че Кремъл няма нищо общо с нападението, а лаборатория само на 12 километра от Солсбъри може да е произвела невропаралитичната субстанция.

Това е поредното обвинение на високопоставен руски представител, че друга държава е произвела отровата. Вчера Чехия се оказа сред посочените от Кремъл. Чешкият външен министър каза, че това е невъзможно, а министърът на отбраната го нарече "абсурд".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11821 |26.02.2018 Гамгонеишвили, който ще даде пари на Гинка, е сред 500-те най-богати руски предприемачи . 9| 8778 |22.01.2018 Андрей Райчев: Явно Радев не е нито руски агент, нито президент на БСП . 23| 27179 |03.01.2018 Експерт пред Фрог: Убийството в Нови Искър е с руски почерк, мирише на петрол . 1| 5847 |30.12.2017 Съдът изхвърли окончателно Навални от руските избори за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads