Реклама / Ads
0| 15196 |06.04.2022 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Гешев уреди прокурорката по делото КТБ да работи в отдела на Цацаров

.
Сотир Цацаров, Гешев и Софрониева
Прокурорката по делото КТБ Антоанета Софрониева е пратена в новия отдел на бившия шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров във ВКП. Това научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата.
 

Припомняме ви, че Софрониева, заедно с Иван Гешев и Даниела Начева поддържаха обвинението срещу банкера Цветан Василев и още 17 души в съда. Именно затова Антоанета Софрониева минава и за един от най-верните хора на Гешев. Досега тя работеше в специализираната прокуратура. Предполага се, че заради очакваното й закриване, колежката на Гешев е преместена във ВКП. 

 

Докато се занимаваше с мегаделото  КТБ, самият Гешев влезе в историята на словесните бисери с изказването: "В сравнение с останалите разследвания на прокуратурата, делото "КТБ" е като сравнение между операция от апандисит и присаждане на глава. Факт е, обаче, че 8 години след фалита на банката, делото едва крета на първа съдебна инстанция. Освен това няма изгледи скоро да свърши.

 

Източниците ни споделиха, че специално заради Сотир Цацаров, Гешев е създал новия - 9-ти отдел “Нормотворчески” във ВКП. По план в него трябва да има зачислени  5-ма прокурори и двама помощници. Един от тях вече стана ясно, че е натирения от МВР и Бойко Рашков бивш шеф на “Вътрешна сигурност” Стефчо Банков. Както Фрог писа името на Банков е било свързано с оперативна разработка “Геа”. 

 

В момента между държавните обвинители в “Спеца” тлее напрежение заради очакваното закриване на структурата. Проблемът, разказват източниците ни, идва заради подозренията, че приближените на Иван Гешев ще заемат възлови места, докато на другите ще ми се наложи да запълват “дупки всякакви”. 

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14374 |05.04.2022 Само във Фрог: Гешев бърза да уреди своя човек Ясен Тодоров за шеф на Следствието . 0| 14964 |18.03.2022 Асен Григоров: Арестът на Борисов подейства като електрошок. Жесток тест е за Гешев . 0| 29357 |14.03.2022 Само във Фрог: Кадрови подхлъзвания на ”Продължаваме промяната” вкарват ГЕРБ в управлението на МО през задната врата . 0| 9849 |08.03.2022 Гешев да каже, български прокурори още ли се обучават в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads