Реклама / Ads
0| 11596 |22.03.2016 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Подготвят се атаки в 6 града в Европа, сочи секретен доклад на службите ни

.
Поне 6 европейски градове ще бъдат ударени от терористи. Това сочи секретен анализ на службите за сигурност, разкриха пред Фрог нюз вътрешни източници.
 
Опасенията са, че се че това ще стане едновременно, на каскаден принцип. Операцията е тип „маргаритка“, за да бъде хвърлена в паника цяла Европа. От документа става ясно, че Ислямската държава и нейните сателити се оттеглят от активните, фронтови бойни действия и започват да реализират диверсионни операции или казано с други думи, тероризъм. Анализ на партньорски служби сочи, че ИД оттегля активността си от Сирия и Ирак и готви серия атентати в Европа. Износът на тероризъм е масово организиран и Брюксел е просто началото, считат анализаторите. На съвещание на Европол преди повече от месец е било отчетено, че никоя от страните членки на ЕС не е готова да посрещне подобни атаки адекватно, макар че има информация за подготовката им.

Службите отчитат, че в последните месеци ИД е фокусирала усилията си не в атентати, реализирани чрез камикадзета, а чрез дистанционно управляеми автомобили. Според осведомени, България се намира на трето място в Европа по закупуването на свръх луксозни автомобили, обичайно високо проходими и с най – високо ниво на оборудване. Като пропуск на българските служби се отчита факта, че не е бил направен анализ на този факт. В две населени места у нас през м. г. са заловени групи автокрадци, специализирани точно в кражбите на подобни луксозни возила. В един от „складовете“ им е открит гепен от Франция джип, разделен на части. Във Варна пък е разбит канал за износ на коли и апаратура през Черно море.

 В нас обаче службите не анализират тези факти и не търсят връзка между тях. Дори снимките на автомобили с български регистрационни табели, в колоните на ИД, не активизират ДАНС и НРС, категорични са източниците ни. Според тях причината е, че се работи на парче, без да се търси взаимовръзка както с престъпната дейност, така и с последвалите печалби и прането на пари. Случаят за който Фрог нюз пръв разказа, с откраднатия турският джип Audi Q 7 и в който бяха открити служебни карти на агенти на МИТ също води в тази посока. Не се изключва вероятността и той да е готвен за износ към ИД. По данни на разузнаването, електронното оборудване на автомобилите отива в конкретен сирийски град. Той за сега е още в ръцете на ИД. Там се помещава работилница, в която се преформатират електронните уреди на колите, за да бъдат дистанционно управляеми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7053 |22.03.2016 Абуаси пред Фрог: До 3 г. и България може да брои атентатите . 22| 10675 |20.03.2016 Само във Фрог: #КОЙ пробута 471 началници в МВР без конкурс . 55| 19801 |08.03.2016 Само във Фрог: Данъчните в Турция погнаха Доган и Пеевски, отнемат имоти на техни авери . 46| 13920 |07.03.2016 М. Андреев за Фрог: АликсПартнърсСървисис е създадена за конкретна работа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads