Реклама / Ads
20| 12393 |18.08.2018 АКТУАЛНО

Ще има ли оставки за шефове на КФН и Ралица Агайн?

.
Източник: БГНЕС
При 275 000 ужилени български шофьори какво трябва да стане!? Най-нормалното е шефката на КФН Карина Караиванова, заместник-председателят и шеф на управление ”Застрахователен надзор” Ралица Агайн да подадат оставки и си тръгнат час по-скоро. Но като че ли и те са недосегаеми, както и някои министри на Борисов. А премиерът мълчи!
 

Но точно от устата на Агайн излязоха думите, че Комисията за финансов надзор не смята, че носи вина за фалита на застрахователна компания "Олимпик". Каза го заместник-председателят на Комисията за финансов надзор, която отговаря за застрахователния пазар. И още по- страшно - на този етап комисията не разполагала  с информация как ще бъдат обезщетявани клиентите на "Олимпик".

По данни от Гаранционния фонд към днешна дата действащите полици по застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите към "Олимпик" са 197 551, от тях 96 658 полици са сключени на разсрочено плащане на 3-месечни вноски, а други – на 6-месечни вноски, тоест не по всички полици предстои връщане на пари. Всички бяха прекратени автоматично тази нощ. Не е необходимо клиентите да подават искания за връщане на част от премията, тъй като застрахователят служебно разполага с необходимата информация. По същия начин ще бъдат изплатени и обезщетенията.

 

Собственик на "Олимпик" е Диего Гонзалес Алонсо, испански гражданин, съобщи Ралица Агайн. По думите й до началото на май не е имало данни, че "Олимпик" има финансови проблеми.

Засега не е ясно как клиентите на фалиралата компания ще се обезщетяват, каза Агайн: "Допълнително по този въпрос ще предоставим информация веднага щом я получим от окончателния назначен ликвидатор, ако и когато той бъде назначен. В момента тази информация няма как да бъде предоставена от Кипър, тъй като все още няма постоянен ликвидатор. Има временен такъв, на който задълженията включват да опази имуществото до момента на произнасяне на съда".

 

Специалистите на материята подложиха на недоверие капацитета на управляващите КФН да отговорят на съвременните изисквания на пазара. Борислав Богоев, предшественик на поста на Агайн, разкритикува действията на Комисията за финансов надзор: "Г-жа Ралица Агайн на секундата трябва да си подаде оставката, включително и председателят на комисията трябва да си подаде оставката. 15 години не е имало фалит на нито един застраховател. За осем месеца - фалит на две застрахователни компании", посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4585 |17.08.2018 Мадона – неостаряващата Кралица на попа . 5| 7353 |06.04.2018 САЩ санкционира още 24-ма руснаци, сред тях шефовете на ”Газпром” и ВТБ . 8| 8418 |23.02.2018 Сбъркани шефове в МВР лъжат, че не ни лъжат . 14| 17605 |13.11.2017 СКАНДАЛ! Шефове на МВР пиянстват в деня на злополучната акция „банкомат“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads