Реклама / Ads
16| 18193 |04.02.2018 АКТУАЛНО

Следователят Бойко Атанасов: Загатнах за пазарлък на прокурор Гешев с организирани престъпни групи

.
Бойко Атанасов Източник: БГНЕС
След участието си в предаването на Люба Кулезич по Би Ай Ти „Честно казано“, следователят-бунтар Бойко Атанасов е получил писмо от Комисията по професионална етика при Софийската апелативна прокуратура.
 
В писмото го уведомяват, че ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев е пуснал сигнал срещу него за негово изказване в предаването, излъчено на 19 септември.

От писмото става ясно, че по сигнала на г-н Гешев е извършена проверка. Затова следователят от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов трябва да се яви за изслушване в Комисията по професионална етика. От какво се е притеснил г-н Иван Гешев, че е пуснал незабавно сигнал срещу следователя?  В студиото на „Просто Диков“ Атанасов разкри за премеждията си заради голямата му уста.

„Образуваха ми канонада от проверки, главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник наредиха да ми се образуват проверки първоначално в Апелативна прокуратура, след това във Върховна-касационна прокуратура, в последствие в Софийска-градска прокуратура. До момента всички ресурси се мобилизират в непрекъснати проверки за това какво съм искал да кажа и защо съм изразявал личното си мнение“, посочи следователят.

Той допълни, че копия от материалите не са му дадени, въпреки че ги е искал през съда. „От време на време ми се показват някакви материали, че ще бъда наказан или ще ми бъде намалено трудовото възнаграждение. Очевидно от мен се иска да спра да говоря, но аз няма да спра, защото нещата са доста сериозни“, посочи Атанасов.

„При Люба Кулезич загатнах за неща, свързани с работата на прокурор Иван Гешев. Бях казал неща, които са смущаващи – за пазарлък с организирани престъпни групи, срамни споразумения по делото „Недосегаемите“. Делото беше с много голям обществен интерес и ставаше въпрос за данъчни престъпления за милиарди, групата се призна за виновна и беше сключено тайно споразумение с Иван Гешев“, каза Атанасов и допълни, че е сигнализирал върховна прокуратура многократно срещу действията на Гешев, но отговор не е получил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12691 |06.01.2018 Ген. Атанас Атанасов: Росен се издирва от времето, когато Борисов взе властта . 3| 6235 |11.12.2017 Бойко Рашков поиска от Цацаров независима комисия да разследва СРС-ата . 10| 11198 |09.11.2017 Лидерът на БОЕЦ: Бойко, Цветанов е прибрал повече пари от НАП, питай го! . 4| 7696 |24.10.2017 Бойко Борисов пак ни изненада с откритие: България била изключително социална държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads